25 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaGündem HaberleriAnkara Bilkent Şehir Hastanesi ne zaman açılacak?

Ankara Bilkent Şehir Hastanesi ne zaman açılacak?

Dünyanın en büyük hastane kompleksi Ankara Bilkent Şehir Hastanesi günde 100 bin hastaya hizmet verecek.

Dünyanın tek parçada yapılan en büyük hastane kompleksi olma özelliğine sahip Ankara Bilkent Şehir Hastanesi’nin açılışı için geri sayım başladı. Önümüzdeki günlerde ilk bölümünün açılacağı dünyanın en büyük tek parçalı hastane kompleksinin nasıl işletileceğine ilişkin tüm ayrıntılar ortaya çıktı. Hastane, için yerli ve yabancı 8 banka 890 milyon euro proje finansman kredisi sağladı. Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Eyüp Gümüş, şehir hastanesiyle ilgili merak edilenleri anlattı. İşte Gümüş’ün söyledikleri:

İnşaat alanı tamamen bitti. Malzeme alımlarında sona yaklaşıldı. Taşınmada kaos çıkmaması için taşınmalar bölüm bölüm yapılacak. Şehir Hastanesi’nin önümüzdeki günlerde faaliyete geçmesi için çalışma yürütülüyor.

6 kuleden oluşacak. Zübeyde Hanım, Zekai Tahir, Numune, Ulucanlar, Yüksek İhtisas, Dış Kapı Hastanelerinin isimleri her kulede yaşatılmaya devam edecek. Her kulenin altında kendine ait otopark olacak. Şehir Hastanesi kampüsü içinde kalan Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi de ilk taşınan binalardan birisi olacak. Eski bina ise yıkılarak kampus alanı içine dahil edilecek.

Her kule 600 yataktan oluşacak. Toplam 3 bin 600 yataklı olacak. Günlük 100 bin kişilik akış bekleniyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz