29 Mart 2024 Cuma
Ana SayfaGündem HaberleriAKYAPI YENİ YATIRIMLARINA DEVAM EDİYOR

AKYAPI YENİ YATIRIMLARINA DEVAM EDİYOR

Son bir yıl içinde Limonlu Bahçe Konakları, Metkap ve Big Country projeleriyle 3 milyar liralık yatırıma başlayan Akyapı, inşaatlarına hızla devam ederken yeni projeleri için de arsa yatırımları yapıyor. Akyapı başta sanayi ve ticari projeleri için hazırlıkta olan Akyapı, Dudullu, Hadımköy, Başakşehir ve Kayaşehir’i radarına aldı.

Sektörde geride bıraktığı 24 yılda proje geliştirdiği bölgelere değer katan Akyapı, yılın ilk yarısında satışa sunduğu toplamda 3 milyar liralıkyatırım değerine sahip projelerin inşaatına hızla devam ederken yeni yatırımlarını da sürdürüyor.

Sektörün ihtiyaçlarına yönelik nitelikli gayrimenkul ve ticari projeler geliştiren Akyapı, İstanbul’un farklı bölgelerinde arsa alımlarına hız verdi. Konutun yanı sıra sanayi sektörüne yönelik yenilikçi projeler geliştirmek için de çalışmalarını sürdüren Akyapı, yatırımhedeflerini büyüttü. Akyapı Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Dinçel, yılın ilk yarısını değerlendirirken, yılın geri kalanına ilişkin de açıklamalarda bulundu.

2021 yılının son çeyreğinde yatırım zincirinin açılışını İstanbul Ümraniye’deki Limonlu Bahçe Konakları ile yaptıklarını hatırlatan Hüseyin Dinçel, şunları söyledi: “3 milyar liralık yatırım zincirimizde yer alan 1.3 milyar lira değere sahip Limonlu Bahçe Konakları’nda satışlarımız çok iyi gidiyor. 15 blokta toplam 509 daireden oluşan projemizde 148 adet ticari alan yer alıyor. Satışa çıktığımız ilk günden itibaren büyük bir ilgi gördük ve satışlarımız da devam ediyor. Projemizde kaba inşaatımızın da yüzde 15’ini tamamladık. İnşaat maliyetlerinin rekor artışlar gösterdiği, maliyetlerin her geçen gün değiştiği bu günlerde şantiyeleri devam ettirmek ve inşaatları tamamlamak çok önemli. Bu dönemde sadece güçlü firmalar inşaatlarını devam ettirebiliyor.” dedi.

AKYAPI’NIN EN ÇEVRECİ SANAYİ PROJESİ: METKAP
2022’de ayrıca METKAP isimli sanayi projesini de satışa çıktıklarını ifade eden Dinçel, “500 milyon lira yatırım değerine sahip olan METKAP, Akyapı’nın en çevreci sanayi projesi olarak öne çıkıyor. Bu projenin muhatabı metal ve plastik kaplama sektörü. Nisan ayında ön satışına başladık, burada da 137 adet bağımsız birim bulunuyor ve projenin bünyesinde kendi arıtma tesisi yer alıyor. Sanayi yatırımlarımız bizim için konut kadar değerli. Farklı sektörlere yönelik sanayi projelerimize devam edeceğiz. Bu konuda yatırımlarımız da sürüyor” diye konuştu.

BIG COUNTRY’DE GÖL VE DENİZ MANZARASI BİR ARADA
Dinçel, açıklamalarına şöyle devam etti: “Yatırım zincirimizin 3’üncü halkası ise 1,2 milyar lira yatırım değerine sahip villa projemiz; Big Country. İstanbul Büyükçekmece’de yer alan Big Country, birbirinden bağımsız 126 adet tek katlı villadan oluşuyor. Big Country’deki tüm villalar, birbirlerinin manzarasını engellemeyecek bir düzende, sakinlerinin Büyükçekmece Gölü ve Marmara Denizi’nin eşsiz manzaralarını kesintisiz bir şekilde deneyimleyebilmesi için özel olarak tasarlandı. Tek katlı, müstakil, geniş bahçeli, kapalı otoparklı ve sosyal tesis ayrıcalıklarıyla gerçek bir villa deneyimi sunan projemizde de inşaatımız hızla devam ediyor.”

“DEĞERİNE DEĞER KATACAĞIMIZ YENİ BÖLGELER ARIYORUZ…”
Yaz aylarında sakinliğin aksine, satışıhızla devam eden projelerindeki inşaat süreçlerine odaklanırken yeni yatırım fırsatlarını da değerlendirdiklerini vurgulayan Dinçel, şöyle konuştu: “Türkiye’de konutaolan talep çok canlı ve artarak devam ediyor. Hem oturum hem de yatırım amaçlı olarak yüksek bir talep gözlüyoruz. Akyapı olarak yeni projelere odaklandığımız bu dönemde mevcut projelerimize yenilerini eklemek için var gücümüzle çalışıyoruz. Yeni projelerimizin hazırlıklarına da başladık, yıl sonuna doğru duyurmayı planlıyoruz. Akyapı olarak bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da örnek projelere imza atmaya devam edeceğiz. Ayrıca markamızı taşıyarak, değerine değer katacağımız yeni bölgeler arıyoruz. Arsa alımlarımız devam ediyor. İstanbul’da Başakşehir,Kayaşehir, Dudullu ve Hadımköy’deki sanayi projelerimiz için çalışmalarımızı başlattık. Yeni konut projelerimiz için de yatırımlarımızı sürdürerek, hız kesmeden yeni döneme hazırlanıyoruz” diye konuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz