25 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaGüncel Emlak Haberleri81 ilde sosyal konut projesinde sayı 500 bine çıktı! Cumhurbaşkanı Erdoğan duyuracak!

81 ilde sosyal konut projesinde sayı 500 bine çıktı! Cumhurbaşkanı Erdoğan duyuracak!

81 ilde sosyal konut hamlesinde hedef büyüdü. Daha önce 150 bin olarak belirtilen rakam 500 bine çıkarıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son kabine toplantısı sonrasında duyurduğu ve detaylarını Eylül’de açıklayacağı 81 ilde sosyal konut projesinde hedef büyüdü. Daha önce 150 bin olarak açıklanan rakam, 500 bine çıkarıldı. Yeni projede dar gelirliler, emekliler, şehit ve gazi yakınlarının yanı sıra gençler ve yeni evlenecekler de ayrı kota içinde değerlendirilecek.

Sabah’tan Seda Tabak’ın haberine göre eylül ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklayacağı dev sosyal konut projesi kapsamında hiç evi olmayan vatandaşa; konut, arsa, işyeri 20 yıl vadeli ve uygun taksitlerle satışa sunulacak. Kampanya kapsamında konut sayısı illerden gelen talebe göre belirlenecek. Daha önce 81 il için 150 bin konut ve işyeri rakamı verilirken bu rakamın büyükşehirler başta olmak üzere 450-500 bine çıkarıldığı öğrenildi.

Sosyal konut hamlesi projesinde dar gelirliler, emekliler, şehit ve gazi yakınlarının yanı sıra gençler ve yeni evlenecekler de ayrı kota içinde değerlendirilecek.

Anadolu şehirleri ve İstanbul’da belirli aile geliri üst sınırı ve daha önce evi olmaması koşullarının aranacağı kampanyada başvuruların ardından kura yolu ile konut edinimi sağlanacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz