26 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaGündem HaberleriAkiş GYO ve Saf GYO Birleşti

Akiş GYO ve Saf GYO Birleşti

Akiş GYO ve Saf GYO güçlerini birleştirerek Akiş GYO çatısı altında yola devam ediyor. Şirketin toplam varlıkları 4 milyar TL’ye, yıllık kira geliri 320 milyon TL’ye yükseldi…

Akkök Holding bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Akiş GYO, Saf GYO ile birleşti. İki şirket birleşmeyle birlikte faaiyetlerine Akiş GYO çatısı altında sürdürecek. Böylece Akasya AVM, Akbatı AVYM’de Akiş GYO’nun çatısı altına girdi.

Birleşme sonrasına özkaynak değeri 2.5 milyar TL olan Akiş GYO’nun toplam varlıkları 4 milyar TL’ye, yıllık kira geliri ise 320 milyon TL’ye yükseliyor. Bu birleşme ile Akiş GYO özel sektör GYO’lar arasında 3. sıraya yerleşti.

Saf GYO’yu bünyelerine katarak yollarına daha güçlü devam ettiklerini belirten Akiş GYO Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Gökşin Durusoy, ““Operasyonel açıdan bakılınca alışveriş merkezlerinin doğrudan tek merkeze raporlamasının standardizasyon ve kurumsallaşmaya sağlayacağı katkı ile karar alma süreçleri kısalacak, yönetim avantajı yaratılacak. Marka bilinirliği yaratma konusunda büyük ve daha güçlü tek bir şirketin öne çıkmasının sağlayacağı faydalar da önemli” dedi.

Durusoy, birleşme sonrasında şirketin bilanço büyüklüğü düşünüldüğünde potansiyel proje kapsamının genişleyeceğini, proje geliştirme gücü artacağını söyledi. Durusoy, Akiş GYO’nun önemli bir kira gelirine sahip olacağını ve önemli temettü dağıtma potansiyeline kavuşacağını belirtti.

BAĞDAT CADDESİ’NE 400 MİLYON TL’LİK YATIRIM
2018 yılında tamamlanacak olan 400 milyon TL yatırım değerindeki cadde projeleri hakkında bilgi veren Durusoy, “Ağırlıklı olarak perakende üniteler içeren cadde projelerimiz, sektörün ihtiyaçlarına göre modern biçimde tasarlanarak Bağdat Caddesi’nin prestijine katkıda bulunacak. Cadde mağazacılığında ilk işbirliğimizi Beymen ile gerçekleştiriyoruz. Suadiye’de Beymen için dünya standartlarındaki mimari yaklaşımımızla gerçekleştirdiğimiz özel mağaza eylül ayında kapılarını ziyaretçilerine açacak” diye konuştu.

AKAPARTMAN SUADİYE GELİYOR
Akiş GYO yeni markası Akapartman markasıyla yeni projeler için de düğmeye bastı. Bu kapsamda ilk projesini Akapartman Suadiye ismiyle Suadiye’de hayata geçiriyor. Panoramik deniz manzarasına sahip olan projede 3+1 ve 4+1 dubleks seçenekleri yer alıyor.

BEYKOZ’DA 150 MİLYON TL’LİK PROJE
Akiş GYO Beykoz’da da yeni bir proje için çalışmalara başladı. 40 bin metrekare alan üzerinde yaşama geçirilecek olan proje 150 milyon TL yatırım büyüklüğüne sahip. Konut ve ticari birimlerin yer alacağı projeye 2018 yılında başlanması planlanıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz