26 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaGündem HaberleriAkiş GYO-Saf GYO birleşmesi için Akbatı AVM ipotek ettirildi!

Akiş GYO-Saf GYO birleşmesi için Akbatı AVM ipotek ettirildi!

Geçtiğimiz haftalarda basın toplantısı yaparak birleştiklerini duyuran Akiş GYO-Saf GYO birleşmesi için Akbatı AVM’yi ipotek ettirdi…

 
Geçtiğimiz haftalarda basın toplantısı yaparak birleştiklerini duyuran Akiş GYO-Saf GYO birleşmesi için Akbatı AVM’yi ipotek ettirdi.

Birleşme sonrasına özkaynak değeri 2.5 milyar TL olan Akiş GYO’nun toplam varlıkları 4 milyar TL’ye, yıllık kira geliri ise 320 milyon TL’ye yükseleceği yazılmış ve birleşme ile Akiş GYO özel sektör GYO’lar arasında 3. sıraya yerleştiği duyurulmuştu.

Akiş GYO Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Gökşin Durusoy, birleşme sonrasında şirketin bilanço büyüklüğü düşünüldüğünde potansiyel proje kapsamının genişleyeceğini, proje geliştirme gücü artacağını söyledi. Durusoy, Akiş GYO’nun önemli bir kira gelirine sahip olacağını ve önemli temettü dağıtma potansiyeline kavuşacağını belirtmişti.

Bağdat Caddesi, Suaidye ve Beykoz’da yeni projelere başlayacak olan Akiş GYO-Saf GYO ortaklığı Bahçeşehir’in en gözde AVM’lerinden biri olan Akbatı AVM’yi ipotek ettirdi. Konuyla ilgili bugün Kamu Aydınlatma Platformu’na bir açıklama yapıldı.
İşte KAP’a yapılan açıklama bu şekilde;

Akiş GYO ile SAF GYO’nun birleşmesi nedeniyle doğan Ayrılma Haklarının finansmanı için Yapı ve Kredi Bankası A.Ş.’den kullanılan kredinin teminatını oluşturmak üzere Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. lehine İstanbul İli Esenyurt İlçesi Kapadık Köyü mevkiinde kain, F21D19D3A Pafta, 383 Ada, 3 No’lu Parselde kayıtlı A Blokta yer alan Akbatı AVYM’deki tüm bağımsız bölümler (1-487 no’lu bağımsız bölümler) üzerine toplam 216.720.911 TL tutarında ipotek tesis edilmiştir. Aynı gayrimenkul üzerinde Akbank T.A.Ş. ve Ak Finansal Kiralama A.Ş. lehine verilen ipotekler ise fek edilmiştir.

Saygılarımızla,
Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.
Melek GÜNER AKMAN/Emlakmetrekare.com

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz