3 Mayıs 2024 Cuma
Ana SayfaGündem HaberleriAğaoğlu Kanal İstanbul civarında proje geliştirecek!

Ağaoğlu Kanal İstanbul civarında proje geliştirecek!

Ağaoğlu Finans Merkezi projesi için bugün basın toplantısı düzenlendi. Ağaoğlu Kanal İstanbul projesi ile ilgili de önemli açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar…

İstanul’da inşaatı süren Uluslararası Finans Merkezi içinde yer alan Ağaoğlu Finans Merkezi projesi için bugün basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Ağaoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu ve Ağaoğlu Gene Müdürü Hasan Rahvalı katıldı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ağaoğlu Kanal İstanbul projesi ile ilgili de önemli açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar…

‘Kanal İstanbul civarında proje geliştireceğiz’

Geçtiğimiz günlerde sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret ettiğini dile getiren Ağoğlu, iş ile ilgili önemli görüşmeler yaptığını belirtti ve Kanal İstanbul projesinin çok önemli olduğunu da dile getiren Ağaoğlu, o civarda da proje geliştirme ihalelerine gireceklerininin sinyalini verdi. Ağaoğlu konuyla ilgili ‘Kanal İstanbul Türkiye’nin en önemli projelerinden biri biz de gayrimenkul geliştiricisi olarak tabiki projenin etrafında gayrimenkul geliştireceğiz’ dedi.

Dün Finans Merkezi projesi için niyet mektubu imzalayan Ali Ağaoğlu toplantıda şunları şöyledi; Proje için çok heyecanlayız ve Finans Merkezi’nde en önemli yatırımcılardan biriyiz. Biz emlak geliştiricisiyiz. Biz burada yurtdışı ile temas kurmada bu paydaşlarla bir arada olarak biz Ağaoğlu olarak emlak geliştirme bölümündeyiz. Biz başlatan tarafı olduk. Biz teması kurduk.

‘Devlet büyükleri bu proje için çok istekli’

Projenin çok önemli bir proje olduğunu belirten Ağoğlu, ‘Devlet büyüklerinin bu projeye ne kadar istekli olduğunu hepimiz görüyoruz. Ülkemizin bu projeye ihtiyacı vardı. Biz 2012 yılında projeyi Emlak Konut’tan ihale le aldık. O zamanki değer 1 milyon 400 bin TL idi. Projede kamu ve özel sektör projeleri var. 1 milyar dolarlık bir yatırım. 2021 yılında projenin bitmesini hedefliyoruz. 341 milyon liralık bir hasılat söz konusu olacak’ dedi.

‘Yatırım için en önemli şey istikrar’

‘Konut satış rakamları açıklandı. Şuanda tüm sektörlerde bir gerginlik var ama erken seçim kararı çok doğru bir karar. Bizim en çok istediğimiz şey istikrar. İnsanların önünü görmesi lazım’ açıklamasını yapan Ağaoğlu, projede satış ile ilgili bir endişelerinin olmadığını dile getirdi.

‘Ağaoğlu için stratejik bir proje’

Ağaoğlu İnşaat Genel Müdürü Hasan Rahvalı ise ‘Gayrimenkul geliştirme projelerimizin lansmanlarını hep yapıyorduk ama bu afrklı bir proje. İstanbul Finans Merkezi çok önemli bir proje. Kamu borcunun 500 milyar doların üzerinde seyrettiğini düşünürsek biz İFM’yi gerçekleştirdiğimiz taktirde daha ucuz borçlanabiliriz. Çok büyük bir tasarruf sağlanacak. Kredi garanti formunun devreye girmesiyle ekonomi bir anda adeta şahlandı. Son yılların en hızlı büyümesini yakaladık. Dünya piyasalarından 500 milyar dolarlık bir kaynak girdiği zaman Türkiye’nin ekonomisinin batı ülkeriyle yarışabileceğini düşünüyoruz. Milli bir proje ve ülkemiz için stratejik bir proje olduğunu düşünerek hareket ediyoruz. Finans Merkezi alternatifsiz bir proje. Kiralama için de görüşmelerimiz sürüyor. Biz şimdi satış için değil, İstanbul Finans Merkezi projesini tanıtmak için buradayız’ dedi.

‘Katar Türkiye’nin geleceğine inanıyor’

Ağaoğlu dün imzalama töreninde ‘İmzaladığımız niyet mektubunun İstanbul Finans Merkezi ve Katar Finans Merkezi arasında ilişkilerin geliştirilmesi hakkında bir mektup. Bunun bir stratejik ortaklık oluşturma yolunu açtığına inanıyorum. Katar, Türkiye’nin geleceğine ve büyüme potansiyeline inanıyor. Katar, aynı zamanda ticari ilişkiler ve yatırım fırsatları açısından Türkiye’nin en önemli stratejik ortaklarından biridir. Ağaoğlu Grubu olarak, 1981 yılından bu yana 35 binden fazla konut ve ticari ünite geliştirdik. Türkiye’nin en büyük gayrimenkul geliştiricisi olmamızın yanında İstanbul Uluslararası Finans Merkezi’nin en önemli geliştiricisiyiz. Katar Finans Merkezi, modern ve etkili finans merkezi yapısının çok iyi bir örneğidir’ demişti.

Melek GÜNER AKMAN/Emlakmetrekare.com

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz