30 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaGündem HaberleriBakan Kurum'dan Emeklilere Konut Müjdesi!

Bakan Kurum’dan Emeklilere Konut Müjdesi!

Mersin’e ziyaret gerçekleştiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum emeklilere ve dar gelirlilere yönelik olarak inşa edilecek konutlara ilişkin müjdeyi verdi.

Örnek Bir Kentsel Dönüşüm Yapılacak

Mersin’i ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Mersin’in son derece önemli bir kent olduğunu aktardı. Ancak Akdeniz ilçesinde altyapı sorunlarının bulunduğunu belirten Bakan Kurum, tüm Türkiye’ye örnek olacak bir kentsel dönüşümün hayata geçirileceğini aktardı. Halkın da rıza göstereceği bu kentsel dönüşümün TOKİ eliyle gerçekleştirileceği de belirtildi.

 

Arazilere Bakıldı

Bakan Kurum, emekli ve dar gelirli kesime yönelik olarak inşa edilecek konutların arazilerine bakıldığını belirtti. Bu konuda gerekli kararların alındığını ve çok kıska bir süre içerisinde de projelere başlanacağını aktardı.

Millet Bahçesi Bakan Kurum, şehrin ortasında kalan Tevfik Sırrı Gür stadyumunun millet bahçesine çevrileceğini de belirtti. Stadyumun önündeki 60 dönüm alanla birlikte toplamda 110 dönümlük bir alanda millet bahçesinin inşa edileceğini belirten Bakan Kurum, bu projenin de TOKİ eliyle gerçekleştirileceğini belirtti. Stadyumun yıkım işlemlerinin devam ettiği Aralık ayında yıkım işlemlerinin tamamlanacağını ifade etti. Millet Bahçesi inşaatı ise Ocak ya da Şubat ayı içerisinde başlayacak ve kısa bir süre içerisinde tamamlanacak. Böylelikle her yaştan vatandaşların rahatlıkla vakit geçirebilmeleri mümkün olacak. Bakan Kurum tüm bu projelerin yakın takipçisi olacak ve yetkililerden düzenli olarak bilgi almaya devam edecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz