30 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaGüncel Emlak HaberleriEmlak Konut Türkiye İçin Kazanç Vakti kampanyası ne zaman bitiyor?

Emlak Konut Türkiye İçin Kazanç Vakti kampanyası ne zaman bitiyor?

Ekonomik dalgalanmanın etkilerini gidermek için başlatılan seferberlik kapsamında Türkiye’de de konut sektöründe başlatılan kampanyalarda satışlar ne durumda?

Ülkede yaşanan ekonomik sıkıntıların giderilmesi için seferberlik ilan eden konut sektörü de geçtiğimiz ay konutta kampanya başlatımıştı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Emlak Konut öncülüğünde başlatılan bu kampanya ile ilgili tüm merak ettiklerinizi sizlerle paylaşacağız.

Emlak Konut kampanyası detayları

Türkiye İçin Kazanç Vakti sloganı ile başlayan kampanyada yüzde 10 indirimle konut satın alınacak. Yüzde 10 peşinat ve yüzde 15’lik iki ara ödeme ve sonrasında yüzde 0,98’lik faiz oranı ile konut satın alınabiliyor.

Detaylar sektör temsilcileri tarafından açıklandı

Kampanyanın detaylarının açıklanması için yapılan Toplantıya Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, KONUTDER Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Feyzullah Yetgin ve çok sayıda inşaat firması yetkilileri katılmıştı. Kampanya hakkında tüm detaylar teker teker açıklandı ve basın mensuplarının soruları cevaplandırıldı.

Emlak Konut kampanyası örnek ödeme planı

Kampanya için örnek ödeme planları çıkarıldı. Örneğin 300 bin TL’lik konutlarda yüzde 10 indirim yapılarak konut fiyatı 270 bin TL olarak belirlendi. Yüzde 10 peşinat yani 27 bin TL ödeme sonrasında 2 adet 40 bin 500 TL2lik ara ödemeler yapılacak ve ger, kalan yüzde 60’lık kısım 162 bin TL de yüzde 0, 98 faiz oranı ile 120 ay vadelendirilebilecek. Eğer 500 bin TL’lik bir daire almak istiyorsanız da yine daire fiyatı üzerinden yüzde 10 indirimle daire fiyatı 450 bin TL’ye çekildi. Yüzde 10 peşinat ile peşinat tutarı 45 bin TL olarak belirlendi ve 67 bin 500 TL’lik 2 ara ödeme sonrasında kalan 270 bin TL’lik yüzde 60’lık tutar yine yüzde 0,98 faiz oranı ile 120 aya kadar vadelendiririlebiliyor.

 

TÜRKİYE İÇİN KAZANÇ VAKTİ KAMPANYASI ÖDEME PLANI!

Emlak Konut kampanyasında son gün ne zaman?

100 bin konutu kapsayacak olan kampanya 29 Ağustos 2018 tarihinde başladı ve kampanyanın son günü 31 Ekim 2018 olarak açıkladı. Sürenin uzayıp uzamaması ile ilgili net bir bilgi yok. Eğer kampanya süresinde uzama olursa siz okuyucularımıza net bir bilgi paylaşacağız.

Çevre Bakanı Murat Kurum’dan kampanya açıklaması!

Kampanyanın Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından açıklanmasından sonra ilk gün mlak Konut’un web sitesini 500 bin kişi ziyaret etmişti. İnternet sitesi geçici olarak hizmet veremeyip telefonlar kilitlenmişti.

‘Türkiye İçin Kazanç Vakti’ kampanyasında Emlak Konut’un projeleri büyük talep gördü. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ülke ekonomisi için yapılan bu kampanya kapsamında ‘Türkiye için kazanç vakti sloganıyla bir kampanya gerçekleştiriyoruz. Gayrimenkul sektörünün tüm semsilcileri burada. Türkiye’nin düştüğü her sıkıntılı anlarda inşaat sektörü devreye girdi ve birlik beraberlik içinde olarak ülkenin ekonomisini yukarıya taşımaya gayret gösterdi. Biz adeta milli bir duruş sergiliyoruz. Dünyanın ilk 10 ekonomisi içine giren inşaat sektörü bugün yine yapılması gereken tüm defakarlığı yapıyor. Ülkemiz ekonomik bir kuşatmayla karşı karşıya. Her ne olursa olsun biz milli bir duruş sergiliyoruz. Tüm vatandaşlarımıza da iradelerinden dolayı teşekkür ediyorum. 100 bin bağımsız bölümü içeren bu kampanyada satış fiyatı üzerinden yüzde 10 indirim yapılacak. Yüzde 10 peşinat alınacak. 2 tane yüzde 15’lik ara ödemeler olacak ve geri kalan kısmı da 0,98 banka kredisi ile alma imkanı olacak. Erken borç kapatma için de ayrıca ödeme seçenekleri bulunacak. Sektörümüz daha önce olduğu gibi bugün de bir fedakarlık örneği gösteriyor. Biz böye durduğumuz dürece kimse bizim elimizi bükemez. Biz sayın Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi hiç bir eylemden geri kalmıyoruz. 100 günlük eylem planımızı hazırladık. Amerikan menşeili ürünlerin kullanımlayacağını ve Emlak Bankası ile çalışmalar yaptıklarımızı geçtiğimiz günlerde açıklamıştık. Hem vatandaşımızın hem sektörümüzün faydalanacağı hızlı adımlar atıyoruz. Bunun dışında TOKİ de borcunu ödeyene bir indirim kampanyası başlattı. Bu projenin buraya gelmesinde çok büyük fedakarlıklar var. Kampanya kapsmaında konutlarda fiyar artışına kesinlikle gidilmeyecek Bunun takibini biz bakanlık olarak bizzat yapacağız’ açıklamasını yapmıştı.

Emlak Konut kampanyasına derneklerden de destek!

Kampanyanın tanıtıldığı toplantıda gayrimenkul sektörünün öncü derneklerinden olan GYODER, İNDER VE KONUTDER’in de balkanları katılarak onlar da kampanya ile ilgili düşüncelerini dile getirdiler. İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım ülke ekonomisini güçlendirmek için yapılan bu kampanyayla ilgili ‘Bundan önce de yapılan kampanyalarda gördük ki ekonomiyi güçlendirmek amacıyla birlikten güç doğar özdeyişi işe ekonomik algıların hepsini yüzümüzün akıyla atlattık. Türkiye üzerine kurulan her oyunda güçlü bir sinerji yarattık. Önümüzdeki her sorunu alnımızın akıyla aştık. Bu sorunları da yine alnımızın akıyla aşacağımıza inanıyoruz. Türk inşaat sektörünün sağlıklı ve güçlü bir şekilde yoluna devam edecektir. İNDER olarak 2018’i kar yılı değil ar yılı olarak ilan ediyoruz.’ dedi. KONUTDER Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas kampanyayla ilgili ‘Gayrimenkul sektörü olarak lokomotif sektör olduğumuzun bilincindeyiz. Son iki yıldır da sektör olarak ciddi anlamda elimizi herseferinde taşın altına koyarak büyük fırsatlar sunmaya çalıştık. 15 Temmuz sonrasında başlatılan konut seferberliği ile 1 hafta 15 gün içinde çok hızlı bir aksiyon alarak hiç birşeyin gri yada siyah olmadığını ve Türkiye’nin dim dik ayakta olduğunu göstermiş olduk topluma. İnşaat sektörü küçülmeyen tek sektör olarak yoluna emin adımlarla devam ediyor.’ açıklamasını yaptı. GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Feyzullah Yetgin ise yaptığı açıklamada ‘Bugün GYODER olarak başlatılan kampanyanın içinde yer almaktan son derece gurur duyuyoruz. Sektör son yıllarda oldukça esnek bir yönetim tarzı yaşadı. GYODER olarak sektörü kısa dönemde rahatlatacak çalışmalara oldukça önem verdik. Büyük işbirliklerine imza attık. Son dönemde kamunun başlattığı kamu indirimi ile işbirliği içindeyiz. Bu kampanyalar önemli avantajlar içeriyor. Ekonomide pozitif bir hava yaratıyor. Konut alıcılaı için bu indirim oranları çok önemli. İstikrarın güçlenmesi için her türlü elimizden geleni yapacağız. Vatandaşın daha uygun şartlarda konut sahibi olması ve ekonominin canlanması için toplandık.’ dedi.

 

 

KONUT SEKTÖRÜ KAMPANYA DETAYLARI 

İşte Emlak Konut GYO’nun ‘Türkiye İçin Kazanç Vakti’ kampanyasına dahil olduğu projeleri…

– Adım İstanbul

İntaya-EYG-İntes İş Ortaklığı imzası taşıyan Adım İstanbul projesi 16 bin 423 metrekarelik arsa üzerine kuruluyor. 6 blokta 615 konuttan oluşan projede 120 adet ticari ünite bulunuyor. 22 farklı konut tiplerinin yer alacağı projenin sosyal alanları da oldukça zengin olacak. Projede 2+1, 3+1 ve 4+1 daire tipleri bulunuyor.

– Avangart

Gül Proje imzası taşıyan Avangart İstanbul projesi 27 bin 292 metrekarelik arsa üzerine kuruluyor. Kağıthane ilçesi Seyrantepe Mahallesi’nde yükselen proje, 8 blokta 935 daire ve 18 dükkandan oluşuyor. Bloklar 11 ila 21 katlı olacak. Projede 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 konut tipleri yer alıyor.

– Avrupa Konutları Başakşehir

Artaş İnşaat imzası taşıyan Avrupa Konutları Başakşehir projesi 72 bin 706 metrekarelik arsa üzerine kuruluyor. 2 parselden oluşan proje, 3 etaptan meydana geliyor. Avrupa Konutları Başakşehir’de 941 daire ve 27 ticari ünite bulunuyor. Projede 2+1, 3+1, 4+1 ve 5+1 daireler mevcut.

– Avrupark Bahçekent

Bahçekent bölgesinde inşa edilen Avrupark projesi 1.394 konut ve 84 ticari üniteden oluşuyor. 78 bin 640 metrekarelik alana kurulan proje, 160 bin metrekarelik dev bir şehir parkına oldukça yakın. Avrupark projesinde 1+1’ler 64-73 metrekare, 2+1’ler 100-120 metrekare, 3+1’ler 145-160 metrekare, 4+1’ler ise 174-185 metrekare olarak tasarlandı

– Avrupark Hayat

Cihan İnşaat imzası taşıyan Avrupark Hayat projesi 42 bin 19 metrekarelik arsa üzerine kuruluyor. 13 bloktan oluşan projede kat yükseklikleri 3 ile 13 arasında değişiyor. Projede 1095 konut ve 81 adet ticari ünite bulunuyor. 1+1, 2+1, 3+1 dairelerin bulunduğu projede bir çok sosyal alan mevcut.

– Başkent Emlak Konutları

Emlak Konut GYO imzası taşıyan Başkent Emlak Konutları projesi Çankaya Mühye bölgesindeki 181 bin 728 metrekarelik arsa üzerine kuruluyor. 20 bloktan oluşan projede 1478 konut ve 26 ticari alanlar yer alıyor.

– Büyükyalı İstanbul

Özak GYO, Ziylan Gayrimenkul ve Yenigün İnşaat ortaklığıyla İstanbul Kazlıçeşme sahil yolunda hayata geçirilen Büyükyalı İstanbul projesi 111 dönüm arsa üzerine kuruluyor. Büyükyalı İstanbul projesinin içinde 1 oda 1 salon 2 oda 1 salon, 3 oda 1 salon, 4 oda 1 salon ve 5 oda 1 salon daire seçenekleri bulunuyor.

– Cer İstanbul

Cer İstanbul projesi Ege Yapı’nın Yedikule mevkiinde hayata geçireceği yeni projesi oldu. 125 rezidans üniteden oluşacak olan Cer İstanbul projesinde 23 adette ticari alan yer alacak. 1+1’den 6+1’e kadar konut seçeneklerinin bulunduğu Cer İstanbul projesinde büyüklükleri 63 metrekareden 348 metrekareye kadar uzanan konut seçenekleri sunuluyor. Proje, 41 bin metrekare arsa alanı üzerine inşa edilecek.

– Ebruli Ispartakule

Sıtar İnşaat, Aslan Yapı, Torkam İnşaat Adi Ortaklığı tarafından inşa edilen Ebruli Ispartakule iki farklı parselde toplam 41 bin 168 metrekarelik arsa üzerine kuruluyor. 4 katlı konaklar ile 28 katlı kulelerin yer aldığı projede 724 konut ve 52 dükkan bulunuyor. Ebruli Ispartakule’de; 114 metrekareden başlayan 2+1, 162 metrekareden başlayan 3+1 ve 192 metrekareden başlayan 4+1 daire seçenekleri bulunuyor.

– Esenler Emlak Konutları

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Esenler Belediyesi, Emlak Konut GYO, ve ESKON İnşaat İşbirliği ile hayata geçirilen Esenler Havaalanı Mahallesi Kentsel Dönüşüm projesi çerçevesinde hak sahiplerine 1.403 daire ve 32 dükkân tahsis edilecek. 2. etapta ise 970 konut ve 23 ticari alan satışa sunuldu.

– Evora Denizli

Evora Denizli projesi 2 eğitim, 2 ticaret ve 6 konut olmak üzere toplam 10 ayrı parselden oluşuyor. Toplam büyüklüğü 115 bin 291 metrekare olan arsa üzerine yükselecek Evora Denizli’de yaklaşık 1.500 lüks konut, özel eğitim kurumu, bir devlet okulu ve ticari üniteler yer alıyor. Projede 1 oda 1 salon, 2 oda 1 salon, 3 oda 1 salon ve 4 oda 1 salon daire seçenekleri bulunuyor.

– Evvel İstanbul

İntaya-İntes-EYG Yapı ortaklığında hayata geçirilen EVvel İstanbul projesi iki mahalle olarak tasarlandı. Proje, 11 ila 29 katlı 8 blokta 678 daireden oluşuyor. 150 bin 395 metrekare inşaat alanına sahip olan EVvel İstanbul projesi Sağlık Kent’e komşu konumda.

– Gebze Emlak Konutları 3

Gebze Emlak Konutları 3. Etap orojesi 37 blokta 1905 konuttan meydana geliyor. Projede 424 adet 2+1, 1.163 adet 3+1, 294 adet 4+1 ve 24 adet 4+1 dubleks daireler yer alıyor. Gebze Emlak Konutları 3. Etap’ta 2+1 konutlar 88,2 ila 136,77 metrekare, 3+1 konutlar 146,36 ila 171,38 metrekare, 4+1 konutlar 187,64 ila 200,4 metrekare, 4+1 dubleksler ise 213,12 metrekare büyüklüğe sahip.

– Idealist Cadde

İdealist Cadde projesi İdealist GYO tarafından Şile’de yükseliyor. Emlak Konut GYO güvencesi ile sahne alacak İdealist Cadde projesi 45 konut 13 ticari alana sahip. Alçak katlı minimalist çizgiler ile dizayn edilecek İdealist Cadde projesi için ön talep toplanmaya başlandı.

– Karat 34

Doğa Şehircilik ve Başyapı İnşaat’ın Emlak Konut GYO güvencesiyle inşa ettiği Karat 34 projesi 3’ü rezidans 3’ü ofis olmak üzere 6 bloktan oluşuyor. Proje bünyesinde stüdyo, 1+1, 1+1 dubleks, 2+1, 2+1 dubleks, 3+1, 3+1 dubleks ve 4+1 dubleks daire seçeneklerinden oluşan 441 konut ile 123 adet ofis 28 ticari ünite yer alıyor.

– Koordinat Çayyolu

Emlak Konut GYO ve YP İnşaat işbirliğinde hayata geçirilen Koordinat Çayyolu projesi 30 bin metrekarelik arsa üzerine kuruluyor. Toplam 427 dairenin bulunduğu projede 3 blok 16 katlı dikey, diğer bloklar ise 8 katlı yatay mimaride tasarlandı. Koordinat Çayyolu’nda 1+1’den 5+1’e kadar farklı konut tipleri bulunuyor.

– Körfezkent Çarşı

Körfezkent Çarşı projesi 6 blokta 66 ofis, 37 dükkan, düğün salonu, poliklinik ve kreş olmak üzere 106 bağımsız bölümden meydana geliyor. Körfezkent Çarşı’da dükkanlar 14,44 ila 1.104,95 metrekare, ofisler 86,46 ila 492,51 metrekare, düğün salonu 1.514,51 metrekare, poliklinik binası 1.749,85 metrekare, kreş binası 2.112,29 metrekare büyüklüğe sahip.

– Köy Zekeriyaköy

Köy projesinde 80 ile 212 metrekare arasında değişen büyüklüklerde 420 adet apartman dairesi, 194 ila metrekare 584 adet çift dubleksin yer aldığı 334 metrekarelik 74 sıra ev bulunuyor. Projede alanları 335 ila 623 metrekarelik 68 ikiz villa ile 691 metrekarelik 21 müstakil villa yer alıyor. Projede 50 bin metrekare köy alanı bulunuyor.

– Kuzey Yakası

Kuzey Yakası, 10 blokta yatay mimari konsepti ile az katlı geliştirildi. Projenin 7 bloğunda ticaret ve ofis işlevi tanımlanmış olup geriye kalan 2 bloğu otel ve kongre merkezine, 1 bloğu ise içerisinde spor salonu ve kapalı yüzme havuzu bulunan spor tesisine ayrıldı.

– Merkez Ankara

Pasifik İnşaat ve Çiftay İnşaat ortaklığı tarafından inşa edilen Merkez Ankara projesi 124 bin metrekarelik arsa üzerine kuruluyor. Toplam 3 bin 230 bağımsız bölümden meydana gelen projede 2 bin 20 konut ve 1.210 ticari ünite bulunuyor. Merkez Ankara’da 1+0, 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 konutlar bulunuyor.

– Nevşehir Emlak Konutları

346 dairelik Nevşehir Emlak Konutları projesinde 74 adet dükkan yer alıyor. Nevşehir Emlak Konutları’nda 3 adet konut bloğu, 1 adet ofis bloğu yer alıyor. Projede 1+1 daireler 83 ila 100 metrekare, 2+1 daireler 120 ila 122 metrekare, 3+1 daireler 151 ila 178 metrekare olarak tasarlandı. Proje Cent Yapı imzası ile yükselyor.

– Nidapark İstinye

Nidapark İstinye projesi Panorama, Vadi ve Koru etaplarından oluşuyor. Nidapark İstinye Panaroma 24 blok 202 bağımsız bölüm, Nidapark İstinye Koru 12 blok 134 bağımsız bölüm ve Nidapark İstinye Vadi 19 blok 202 bağımsız bölümden oluşuyor. Bahçe üzerine 4 ve 5 katlı olarak tasarlanan bloklarda 2+1’den 5+2’ye kadar farklı konut tipleri bulunuyor. Dairelerin alanları 90 ile 663 metrekare arasında değişiyor.

– Nidapark Kayaşehir

Tahincioğlu Gayrimenkul’ün Emlak Konut GYO güvencesiyle hayata geçirdiği Nidapark Kayaşehir projesi 3 konut etabı ve 1 ticari etaptan meydana geliyor. 77 bin 327 metrekarelik arsa üzerine kurulan proje, 320 bin 87 metrekare toplam inşaat alanına sahip. projede 2 oda 1 salondan 4 oda 1 salona kadar bir çok konut tipi bulunuyor.

– Nidapark Küçükyalı

Tahincioğlu Küçükyalı Ortak Girişimi Adi Ortaklığı tarafından inşa edilen Nidapark Küçükyalı 1.159 konut, 769 ofis ve 82 dükkandan meydana geliyor. Projede 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 daireler bulunuyor.

– Niğde Emlak Konutları

Emlak Konut GYO güvencesiyle satışa çıkan Niğde Emlak Konutları, 2+1, 3+1 ve 4+1 konut tipinden oluşuyor. 7 blokta 349 daireden meydana gelen projede ayrıca ev alanların ihtiyaçlarına cevap veren 16 ticari ünite de yer alıyor. Projede daire büyüklükleri brüt 117 metrekare ile 199 metrekare arasında değişiklik gösteriyor.

– Ofis Karat

Ofis Karat Bakırköy projesi Baş Yapı, Güney Gayrimenkul, Elit Vizyon imzası taşıyor. 5 bin 250 metrekarelik arsa üzerine kurulan projede 72 ofis ve 18 dükkan yer alıyor. Projedeki ofisler 70 ile 425 metrekare arasında değişiyor. Ofis Karat Bakırköy projesi 6 katlı tek bloktan meydana geliyor.

– Semt Bahçekent

Sur Yapı tarafından hayata geçirilen Semt Bahçekent projesi 23 bin 264 metrekarelik arsa üzerine kuruluyor. İki etaptan meydana gelen Semt Bahçekent’te 669 daire ve 26 ticari alan yer alıyor. Projede 67 metrekare ila 222 metrekare arasında 1+1’den 4+1’e kadar değişen 26 farklı tip daire bulunuyor.

– Temaşehir Konya

Torkam İnşaat imzası taşıyan Temaşehir projesi 728 konut ve 152 dükkandan meydana geliyor. Projede 130 metrekare ile 370 metrekare arasında değişen büyüklüklerde 2+1, 3+1, 4+1, 5+1 ve 6+1’den oluşan 5 tip daire seçeneği sunuluyor.

– Tual Adalar

Dağ Mühendislik tarafından Kartal Yakacık’ta inşa edilen Tual Adalar projesi 6 blokta 471 konuttan meydana geliyor. 3 adet kule ve 3 adet az katlı bloklardan oluşacak projenin yüzde 85’i yeşil alanlara ayrılmış durumda. Projede 1+1’ler 75 ila 76 metrekare, 2+1’ler 116 ila 133 metrekare, 3+1’ler 159 ila 177 metrekare, 4+1’ler ise 185 metrekare olarak tasarlandı.

– Tual Bahçekent

Tual Bahçekent, 190 dönüm arazide 515 bin metrekarelik alanda yükseliyor. Toplam 1.739 konut ve 187 ticari üniteden oluşan projede hastane ve eğitim kurumları da yer alıyor. Projede 1+1’den 4+1’e kadar bir çok seçenek bulunuyor.

– Validebağ Konakları

DAP Yapı tarafından hayata geçirilen Validebağ Konakları, 38 bin metrekarelik arsa üzerine kuruluyor. 12 blokta 319 daireden oluşan projede 48 mağaza da yer alıyor. 1 milyar 100 milyon TL yatırımla yükselen proje, 5’şer katlı toplam 319 konaktan meydana geliyor.

– Yeniköy Konakları

Yeni Yapı imzası taşıyan Yeniköy Konakları İstanbul projesi az katlı 10 blokta 336 daireden meydana geliyor. Yaklaşık 35 dönümlük arsa üzerine kurulan projede öncelikli olarak 4 blokta 210 daire satışa sunuldu. Projede 2 oda 1 salon, 3 oda 1 salon ve 4 oda 1 salon daire seçenekleri yer alıyor.

Kampanya reklam filmi!

Emlak Konut kapmanyası reklam filminde Murat Yıldırım oynadı!

Konut sektöründe ‘Türkiye için kazanç vakti’ kampanyası reklam filminde yakılıklı oyuncu Murat Yıldırım oynadı. Türk dizi ve sinema oyuncusu Murat Yıldırım, 1979 yılında doğdu. Annesi ve babası aslen Mardinli olan oyuncu, babasının öğretmenlik görevi nedeniyle 1979’da Konya’da doğdu. Yıldırım, Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümününden sekizinci senesinde mezun oldu. Tiyatro ve müziğe ilgi duyan Yıldırım, Yıldız Teknik Üniversitesi Oyuncuları’na (YÜO) katıldı ve 3 yıl amatör olarak tiyatroda oynadı. YÜO’daki arkadaşları aracılığıyla televizyon dünyasına giren Yıldırım’ın televizyonla ilk tanışmasını sağlayan, 2003 yılında “Ölümsüz Aşk” dizisinin bir bölümünde küçük bir rol alması oldu. Fakat dizi yalnızca 11 bölüm sürdü. 2004 yılında Bütün Çocuklarım dizisinde “Mesut” karakterini canlandıran Yıldırım, oyunculuğa Büyük Yalan dizisi ile devam etti.2006 yılında ilk uzun soluklu çalışması olan Fırtına dizisinde başrol oynayarak ün kazandı. Aynı yıl sinemada Altın Portakal ödülüne aday olan Araf filmi ile ilk kez başrol oynadı.

Başrolünü paylaştığı Tuba Büyüküstün ile Asi dizisinde “Demir” karakteri ile büyük bir çıkış yaptı. 2009 yılında ise Asi dizisi sona erdikten sonra TMC yapım şirketi ile Aşk ve Ceza adlı dizi için anlaşma imzalayan Yıldırım, dizide başrolü oynadı. Kocan Kadar Konuş filmleriyle komedi türünde de iddiasını ortaya koyan Murat Yıldırım, 20 Haziran 2008’de Fırtına dizisinin setinde tanıştığı Burçin Terzioğlu ile evlendi ancak bu evlilik 4 yıl sonra sonlandı. Londra’da tanıştığı Faslı oyuncu İmane Elbani ile 13 Kasım 2016’da Adana’da aile arasında gerçekleşen sade bir törenle dünya evine girdi.

2012’de Tims Productions’ın yapımcılığını üstlendiği Show TV’de yayınlanan Suskunlar’da Ecevit karakterini canlandırdı. 20 Haziran 2008’de Fırtına dizisinin setinde tanıştığı Burçin Terzioğlu ile evlendi ancak bu evlilik 4 yıl sonra sonlandı. Londra’da tanıştığı Faslı oyuncu İmane Elbani ile 13 Kasım 2016’da Adana’da aile arasında gerçekleşen sade bir törenle dünya evine girdi.

Melek GÜNER AKMAN/Emlakmetrekare.com

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz