3 Mayıs 2024 Cuma
Ana SayfaGündem Haberleri5 Devlet Hastanesi Yıkılıyor

5 Devlet Hastanesi Yıkılıyor

İstanbul ve Ankara’da toplam 5 devlet hastanesi yıkılacak. Hastaneler depreme dayanıklı yeni inşa edilen binalarına yerleşecek…

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, şehir hastanelerinin açılmasıyla depreme dayanıksız bazı devlet hastanelerinin kapatılacağını söyledi.

Şişli Etfal Hastanesi yıkılacak hastaneler arasında yer alıyor. Hastane yıkılarak Seyrantepe’ye taşınacak. Okmeydanı Hastanesi de yeniden inşa edilen binasına yerleşecek. Gümüş, Kartal Hastanesi’nin de yıkılıp yeniden yapılacağını açıkladı. Haydarpaşa Hastanesi’nin ise tarihi binasının korunarak, diğer kısımlarının yıkılacağını belirten Gümüş, tarihi dokuya uygun yeni bir hastane yapılacağını ifade etti. İstanbul’un yanı sıra Ankara’da da Numune Hastanesi’nin yıkılacağı belirtildi.

Hastanelerin acil servislerinde oluşan yoğunluğun anlaşılması için başlattıkları acil servisleri izleme projesi hakkında da bilgi veren Gümüş, “Sağlık Bakanlığı’na bağlı günde 500’ün üzerinde hasta bakan 200 acil servisimiz var. Bu yerleri 24 saat izlenebilir hale getireceğiz. Hepsinin girişlerine, ana koridorlarına kamera yerleştirildi. Bir yazılımla sisteme bağladık. Artık yoğunluğu olan hastaneler cep telefonundan kırmızı renge dönüşecek ve canlı izlenecek” ifadesinde bulundu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz