5 Mayıs 2024 Pazar
Ana SayfaGündem Haberleri3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'nde Çalışmalar Başladı

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli’nde Çalışmalar Başladı

3 Katlı Büyük İstanbul projesinde sondaj çalışmaları başladı. Çalışmaların sonunda güzergah belirlenerek ilk kazma vurulacak…

İstanbul’da iki yakayı hem karayolu hem demiryolu ile deniz tabanında bağlayacak olan 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli için çalışmalar başladı.

Zemin araştırma gemisi Fugro Scout İstanbul Boğazı’nda bir römorkör eşliğinde çalışmaya başladı. 84 metre uzunluğunda, 20 metre genişliğindeki Fugro Scout’un uzun bir süre İstanbul Boğazı’nda kalacağı öğrenildi. Geminin yapacağı sondaj çalışmalarının ardından tünelin geçirileceği kesin güzergah tespit edilecek. Bu işlemlerin ardından projeye ilk kazma vurulacak.

Dünyada bir ilk olacak olan tünel, TEM, E-5, Kuzey Marmara Otoyolu ve 9 metro hattıyla entegre edilecek. Tünel tamamlandığında İncirli’den, Anadolu Yakası’nda Söğütlüçeşme’ye, 31 kilometre uzunluğunda 14 istasyondan oluşacak hızlı metroyla yaklaşık 40 dakikada ulaşılacak. Hasdal Kavşağı’ndan Anadolu Yakası’nda Çamlık Kavşağı’na karayoluyla yaklaşık 14 dakikada geçilecek.

Yap-İşlet-Devret modeliyle hayata geçirilecek olan projenin çalışmalar başladıktan sonra 5 yıl içinde tamamlanması hedefleniyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz