27 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaGündem Haberleri2B Arazileri İçin Başvuru ve Ödeme Süresi Uzatıldı

2B Arazileri İçin Başvuru ve Ödeme Süresi Uzatıldı

2B arazileri başvuru süresi ve ödeme süresi 7 Eylül tarihine kadar uzatıldı. İşte 2B arazileri başvuru için gereken evraklar…

6292 Sayılı Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ve Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanunun Geçici 4. maddesinde yer alan başvuru ve ödeme sürelerinin uzatıldı. Karar bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Bu kapsamda bugüne kadar başvuru yapmamış ya da başvuru yapıp ödemelerini gerçekleştirmemiş vatandaşlar için süre dün sona eriyordu. Bugün düzenleme ile bu süre 6 ay daha uzatıldı. Yani taksitini aksatan, 2B arazisine başvurmuş ancak peşinatını yatırmamış ve hiç başvuru yapmamış kişiler için son başvuru ve ödeme günü 7 Eylül 2017 oldu.

2B Arazileri Başvuru İçin Gereken Evraklar
– T.C kimlik numarasını içeren nüfus cüzdanının onaylı örneği,
– 3 adet vesikalık fotoğraf,
– Tüzel kişiler için ayrıca taşınmaz tasarrufuna izinli olduğunu ve temsilcisini gösterir yetki belgesi ve imza sirküleri.

2B arazi için nereye ve nasıl başvuru yapılacağı 2B arazisinde bulunan vatandaşlara tebligat ile bildiriliyor. Satış bedeli, ödeme koşulları ve süresi, satış bedelinin ödenmesi gereken yer ve diğer belgelerin bilgilerinin verildiği tebligat ile başvurunun nereye yapılacağı da belirtiliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz