6 Mayıs 2024 Pazartesi
Ana SayfaGündem Haberleri1915 Çanakkale Köprüsü İçin İmzalar Bugün Atılıyor

1915 Çanakkale Köprüsü İçin İmzalar Bugün Atılıyor

Ayak açıklığıyla dünyanın en uzun köprüsü olacak olan 1915 Çankakkale Köprüsü için temel atma töreni öncesi imza töreni bugün yapılacak…

Ayak açıklığı bakımından “dünyanın en uzun köprüsü” ünvanını alacak olan 195 Çanakkale Köprüsü için bugün imzalar atılıyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, dev projeyle ilgili Güney Kore Arazi Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Ho-In Kang’ın katılımıyla imza töreni düzenleneceğini söyledi.

1915 Çanakkale Köprüsü’nün temeli ise 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 102. yıl dönümünde atılacak. Temel atma töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımıyla gerçekleştirilecek.

352 kilometre olması planlanan Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Gelibolu-Balıkesir- Savaştepe Otoyolu’nun ilk etapta Malkara-Gelibolu-1915 Çanakkale Köprüsü ve Çanakkale bağlantısını sağlayacak 100 kilometrelik Malkara-Çanakkale kesimi hayata geçirilecek. Köprünün bu etabının 2023 yılında açılması hedefleniyor.

Bakan Arslan, “Dünyada kıtaları aşan projelere bir yenisini daha ekleyerek, 100. yılı taçlandırmak için ayak açıklığı 2023 metre olarak belirlenen, ayak açıklığı bakımından dünyanın en uzun köprüsü olacak 1915 Çanakkale Köprüsü başta İzmir olmak üzere Ege Bölgesi’nin ticaretini geliştirecek. Bölgeyi cazibe merkezi haline getirecek” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz