28 Nisan 2024 Pazar
Ana SayfaGündem HaberleriZeytinburnu'na Dev Spor Kompleksi ve Otopark Geliyor

Zeytinburnu’na Dev Spor Kompleksi ve Otopark Geliyor

Zeytinburnu Belediyesi, Marmaray’a 10 dakika mesafede, 17 bin seyirci kapasiteli stadyumun da yer aldığı dev spor kompleksi ve 2 bin 200 araçlık yeraltı otoparkı için çalışmalara başladı…

Zeytinburnu Belediyesi 124 bin metrekare alan üzerinde hayata geçireceği projesiyle hem otopark sorununu çözecek hem de Türkiye’nin en büyük spor komplekslerinden birine imzasını atacak.

Belediye, gençleri spora teşvik amacıyla hayata geçireceği spor kompleksinin altına 2 bin 200 araçlık üç katlı otopark inşa edecek. Marmaraya 10 dakika mesafede yaşama geçirilecek olan otopark, hem vatandaşların sokak ve caddelere park etme zorunluluğunu azaltacak hem de gün içinde marmaray kullanan araç sahiplerine kolaylık sağlayacak.

Otoparkın üst kısmında hayat bulacak olan spor kompleksi ise 17 bin seyirci kapasiteli stadyum, 2 adet yüzme havuzu, 2 adet fitness salonu, squash, uzak doğu sporlarının yapılacağı kapalı spor salonları, soyunma odaları, hamamlar, kafeterya, kulüp ofisleri, ticari üniteler ve mescitten meydana geliyor.

Stadyumun yanındaki 7 bin metrekare üzerine 2 bin seyirci kapasiteli spor salonu, stadyum ile 2 havuzun kesiştiği orta alana ise üstü kapalı meydan yapılacak. Spor kompleksine kitap okumak ya da ders çalışmak için gelen vatandaşlara birçok ikramın yapılacağı Zeytinburnu’nun en büyük kütüphanesi de kazandırılacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz