19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaGündem HaberleriZeytinburnu Millet Bahçesi'nde İnşaat Temmuz 2017'de Başlıyor

Zeytinburnu Millet Bahçesi’nde İnşaat Temmuz 2017’de Başlıyor

Toplam 94 Bin 326 metrekare alan üzerinde yaşama geçirilen Zeytinburnu Millet Bahçesi’nde inşaat çalışmalarına Temmuz 2017’de başlanıyor…

Zeytinburnu Belediyesi ve TOKİ işbirliğinde İstanbul’a yeni bir şehir parkı daha geliyor. Zeytinburnu Beştelsiz mahallesinde hayata geçirilecek olan Zeytinburnu Millet Bahçesi 94 bin 326 metrekarelik alana sahip.

Askeri lojmanların yerine yapılacak olan Zeytinburnu Millet Bahçesi’nde inşaat çalışmalarına Temmuz 2017’de başlanacak. Zeytinburnu 15 Temmuz Meydanı’nın hemen karşısına yapılacak olan Millet Bahçesi aynı zamanda olası bir afet durumunda Zeytinburnuluların toplanacağı ortak alanlardan biri olacak.

Zeytinburnu Millet Bahçesi’nde 3 bin 500 metrekarelik biyolojik gölet, renkli bitki deresi, spor sahaları, 420 metrekarelik 6 adet egzersiz (Fitness) istasyonu, bin 800 metrekarelik çeşitli yaş gruplarına uygun 3 adet çocuk oyun alanı, 3 metre genişliğinde 2 kilometrelik koşu parkuru, 2 metre genişliğinde 3 kilometrelik bisiklet yolu, 4 metre genişliğinde 2 bin 800 metre uzunluğunda yürüyüş yolu, piknik alanı, toplam 33 metre genişliğinde çim tepeleri, 35 bin 300 metrekarelik yeşil alan, 4D Sinevizyon Merkezi, 700 çeşit bitki türünün koruma altına alındığı Tıbbi Bitkiler Bahçesi’nin örneği sayılan Şifalı Bitkiler Bahçesi, kaya bahçeleri, süs havuzları, dinlenme ve oturma alanları, açık teraslı büfe, cami, bay, bayan ve engelli lavaboları, kültürel ve sosyal aktivitelerin yapılabileceği birçok alanlar yer alıyor.

Açılışında 27 Mayıs darbesinden 15 Temmuz darbe girişimine kadar yaşanan tüm darbelerin izletileceği 4D Sinevizyon Merkezi’nde her ay farklı konular hakkında belgesel filmler olacak. Millet Bahçesi’ne itfaiye merkezi de tekrar inşa edilecek.

Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi, kaymakamlık hizmet binası, belediye hizmet binası, AVM, 58. Bulvar’ın hemen yanında yer alan Millet Bahçesi Akşemseddin tramvay durağına 10 dakika, Marmaray, otobüs ve minibüs duraklarına 5 dakika mesafede konumlanıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz