18 Mayıs 2024 Cumartesi
Ana SayfaGündem HaberleriZeytinburnu Millet Bahçesi İçin Geri Sayım Başladı

Zeytinburnu Millet Bahçesi İçin Geri Sayım Başladı

Zeytinburnu Millet Bahçesi için Zeytinburnu’nda ikamet eden ordu personelinin Başakşehir’deki yeni lojmanlara taşınması bekleniyor. Taşınmadan sonra bahçe için ilk kazma vurulacak…

Zeytinburnu Millet Bahçesi için geri sayım başladı. Zeytinburnu’ndaki askeri lojmanlarda ikamet eden ordu personelinin Başakşehir’de yapımı devam eden yeni askeri lojmanlara tahliye işlemi gerçekleştirildikten sonra Millet Bahçesi için ilk kazma vurulacak.

Zeytinburnu Belediyesi ve TOKİ ortaklığında yaşama geçirien Millet Bahçesi toplam 94 bin metrekare yeşil alana sahip olacak. Zeytinburnu 15 Temmuz Meydanı’nın hemen karşısına yapılacak olan bahçe, aynı zamanda olası bir afet durumunda Zeytinburnuluların toplanacağı ortak alanlardan biri olacak.

Zeytinburnu’nun her noktasından rahatlıkla ulaşılabilecek Millet Bahçesi’nde 3 bin 500 metrekarelik biyolojik gölet, renkli bitki deresi, spor sahaları, 420 metrekarelik 6 adet egzersiz (Fitness) istasyonu, 1.800 metrekarelik çeşitli yaş gruplarına uygun 3 adet çocuk oyun alanı, 3 metre genişliğinde 2 kilometrelik koşu parkuru, 2 metre genişliğinde 3 kilometrelik bisiklet yolu, 4 metre genişliğinde 2 bin 800 metre uzunluğunda yürüyüş yolu, piknik alanı, toplam 33 metre genişliğinde çim tepeleri, 35 bin 300 metrekarelik yeşil alan, 4D Sinevizyon Merkezi, 700 çeşit bitki türünün koruma altına alındığı Tıbbi Bitkiler Bahçesi’nin örneği sayılan Şifalı Bitkiler Bahçesi, kaya bahçeleri, süs havuzları, dinlenme ve oturma alanları, açık teraslı büfe, cami, bay, bayan ve engelli lavaboları, kültürel ve sosyal aktivitelerin yapılabileceği birçok alanlar yer alacak.

4D Sinevizyon Merkezi’nin de yer alacağı bahçede vatandaşlara her ay farklı konular hakkında belgesel filmler izletilecek. 15 Temmuz gecesi 66. Zırhlı Tugay’da mücadele edip darbe girişimine verilen desteği engelleyerek İstanbul için kilit rol oynayan Şehit Piyade Kurmay Albay Sait Ertürk’ün adını da Millet Bahçesi’nde yaşatacak olan Zeytinburnu Belediyesi, şehit Albay Ertürk adına Türk bayrağı altında yer alacak olan Şehit Piyade Kurmay Albay Sait Ertürk Köşesi yaptıracak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz