26 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaGüncel Emlak HaberleriYüzde 10 peşinatla kira öder gibi ev sahibi olma fırsatı!

Yüzde 10 peşinatla kira öder gibi ev sahibi olma fırsatı!

Tüm Türkiye’de büyük heyecan yaratan sosyal konut projesi, daha başlamadan konut fiyatlarında düşüş başlattı. Valiliklerin talep toplamaya başladığı proje ile vatandaşlar yüzde 10 peşinatla ev sahibi olacak.

Sabah Gazetesi’nden Seda Tabak’ın haberine göre Hükümet konut fiyatları ve kiralardaki fahiş artıştan mağdur olan vatandaşların sorununu çözmek için var gücüyle çalışıyor. Bu kapsamda başlatılan Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olacak kampanya için hazırlıklar tam gaz sürüyor.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdesini verdiği, evi olmayan dar gelirliler için yapılacak sosyal konutlarla ilgili valilikler talep toplamaya başladı. Şehirlerdeki ihtiyaca göre belirlenecek toplam konut sayısının rekor düzeyde olacağı belirtiliyor.

REKOR KONUT SAYISI OLACAK
Toplu Konut İdaresi (TOKİ) eliyle bugüne kadar yapılan sosyal konut projesinde toplamda 1 milyon 170 bin rakamına ulaşılarak hak sahiplerine teslim edildi.

Bir buçuk yıl önce 100 bin sosyal konut hamlesi başlatan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından çalışmalar tamamladı ve inşaatlar devam ediyor.

Yeni sosyal konut hamlesi de Cumhuriyet tarihinin en büyük projesi olacağı için 81 ilde bu sayının gelen talebe göre 200 bini geçeceği de belirtiliyor. Projeyle ilgili tüm detaylar ise Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından eylül ayında açıklanacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz