29 Mart 2024 Cuma
Ana SayfaGündem HaberleriYüreğir Kışla Mahallesi Kentsel Dönüşüm Konutları satışta!

Yüreğir Kışla Mahallesi Kentsel Dönüşüm Konutları satışta!

Yüreğir Belediyesinin TOKİ işbirliğinde gerçekleştirdiği Kışla Mahallesi Kentsel Dönüşüm l’inci etap çalışmalarında hak sahiplerine verilen dairelerden arta kalan konutlar TOKİ tarafından satışa çıkarıldı.
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKI)’nın yatırımcılara sunduğu yeni fırsatlar arasında Yüreğir Belediyesi’nin TOKİ işbirliği ile gerçekleştirdiği Kışla Mahallesi kentsel dönüşüm projelerinde yer alan ve hak sahiplerine dağıtılan dairelerden arta kalan konutlarda bulunuyor. Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan Kışla Mahallesi’nde gerçeklesen projenin Adana’da bir ilk olduğunu belirterek Yüregir’de kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

412 KONUT SATIŞA ÇIKIYOR
TOKİ’den yapılan açıklamada “Yüreğir Kışla Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi’nde inşa ettirilmekte olan 78,70 m2 brüt kullanım alanına sahip 2+1 nitelikli YF tipi 78 adet, 155,40 m2 brüt kullanım alanına sahip 3+1 nitelikli YA tipi 197 adet, 172,06 m2 brüt kullanım alanına sahip 3+1 nitelikli YB (YB1 ve YB2) tipi 47 ve 120,00 m2 brüt kullanım alanına sahip 3+1 nitelikli YC tipi 90 adet olmak üzere 4 tipte toplam 412 adet konut 23 Ocak – 07 Şubat 2017 tarihleri arasında kuralı satış yöntemiyle satışa sunulacaktır.” denildi.

Başvurular ve başvuru şartları su şekilde oluştu:
Kura yöntemiyle satısı gerçekleştirilecek konutlar için başvurular, T.C. Ziraat Bankası A.S.’nin tüm şubeleri tarafından 23 Ocak – 07 Şubat 2017 tarihleri arasında kabul edilecek. Söz konusu müracaatlar; 1) “Şehit Aileleri, Maluller ile Dul ve Yetimlerinin” (Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan Hak Sahibi Belgesi olan ve daha önce Şehit Ailelerine, Maluller ile Dul ve Yetimlerine acılan faizsiz konut kredisinden yararlanmamış olanlar) başvuruları, 2) En az % 40 Engelli Vatandaşların başvurulan, 3) Diğer Konut Alıcı Adayları başvuruları olmak üzere 3 ayrı kategoride kabul edilecek. Şehit Aileleri, Maluller (Terör, Harp ve Vazife Malulleri) ile Dul ve Yetimlerine kuraya girmeden konut alma hakkı tanınacak, ancak bu kişilerin konudan öncelikli olarak kura ile belirlenecek. En az %40 Engelli Vatandaşlara toplam konut sayısının %5’i (YF Tipi konutlardan 4 adet, YA Tipi konutlardan 10 adet, YB Tipi konutlardan 3 adet ve YC Tipi konutlardan 5 adet olmak üzere toplam 22 adet konut) kadar kontenjan ayrılacak ve kura ile hak sahipleri belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacak. Diğer Konut Alıcı Adayları başvuru sayısına göre gerektiği takdirde kura ile belirlenecektir.

Detaylı satış fiyat ve koşulları T.C. Ziraat Bankası A.$. şubelerinde ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığının web sayfası (www.toki.gov.tr) aracılığıyla duyurulmaktadır. En düşük ve en yüksek fiyatlar ile alternatifli ödeme koşulları aşağıda sunulmaktadır.

Proje kapsamında satışa sunulmakta olan konut adedinden fazla başvuru olduğu takdirde, başvuruların tamamlanmasından sonra, başvuruda bulunanların, noter huzurunda “Konut Alma Hakkı ve Konut Belirleme Kurası” 15 Şubat 2017 tarihinde çekilecektir

Adana Beş Ocak

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz