16 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaGündem HaberleriYılın en iyi konut satışı

Yılın en iyi konut satışı

Akyapı kurucu ortağı Hüseyin Dinçel,Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan 2021 Ağustos ayı konut satış rakamlarını değerlendirdi.Hüseyin Dinçel “Ağustos 2021 dönemi bu yılın en yüksek satışının yapıldığı ay oldu”dedi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ağustos ayına ilişkin konut satış istatistiklerini açıkladı. Buna göre Ağustos 2021’de 141.400 adet konut satıldı. Rakamları değerlendiren Akyapı kurucu ortağı Hüseyin Dinçel, “141.400 adetlik konut satışı ile Ağustos 2021 dönemi bu yılın en yüksek satışının yapıldığı ay oldu. Geçen yıl ağustos döneminde düşük vadeli konut kredisi kampanyası devam ediyordu. Bu yıl yüksek kredi oranlarına rağmen ulaşılan bu satış adedi, konuta ihtiyacı ortaya koyuyor. Son dönemde yükselen maliyetlerin konut fiyatlarını yükselteceği beklentisi de konut almak isteyenleri bir an önce yatırıma yönlendiriyor. Maliyet artışından etkilenmek istemeyenler elini çabuk tutuyor” diye konuştu.

Yabancıda rekor geliyor
Ağustos 2021 rakamlarında yabancıya satışta da önemli göstergeler var. Bu yıl yabancıya yaklaşık 50 bin satışla rekor kırılması beklendiğini belirten Dinçel, şunları söyledi: “5.866 adet ile yabancıya konut satışında bugüne kadarki en yüksek ikinci seviye görüldü. Ocak-Ağustos döneminde ise yüzde 47.6 artışla 30 bin 849 konut yabancıya satıldı. Yıl sonuna kadar yapılacak satışların artarak devam etmesini, böylelikle 2019 yılındaki 45 bin adetlik zirvenin geçilerek yeni bir rekorun kırılmasını bekliyoruz.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz