19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaGündem HaberleriYetki belgeli emlak danışmanları Gaboras Yerel Ağı ile büyüyor

Yetki belgeli emlak danışmanları Gaboras Yerel Ağı ile büyüyor

Alım satımdan kredilendirme ve sigortalamaya kadar gayrimenkulle ilgili tüm süreçlerin dijital olarak tek bir noktadan yürütüldüğü gayrimenkul ticaret platformu ‘www.gaboras.com.tr’, yetki belgeli emlak danışmanlarına ‘yerel ağ’a girerek ilk kez global pazarlama imkanı vermesiyle dikkat çekiyor

Emlak danışmanları, kendileri gibi profesyonel emlak danışmanlarından oluşan yerel ağ’a dahil olarak daha fazla kitleye kendi portföylerini gösterebilme ve gelen taleplere karşılık vererek müşteri kazanma şansını yakalıyorlar. Güncel değer tespiti, sunum ve piyasa raporu desteği ve network imkanı da sağlayacakları diğer avantajlar arasında yer alıyor

GABORAS’ın alım satım, kiralama ve kiraya verme piyasasını online mecraya taşıdığı ve sektörde ticari işlemleri sigortalayarak ve Takasbank entegrasyonlarıyla mali ve hukuki güvence veren ilk kapsamlı gayrimenkul ticaret platformu, emlak danışmanlarının yakın markajına girdi.

Gayrimenkul sektöründe alıcı, satıcı, kiralayan, kiraya veren, özel taleplerde bulunan, aracı ve temsilci olarak yer alan tüm gerçek ve tüzel kişi veya kuruluşları bir araya getirerek hızlı, kolay ve güvenli bir dijital ticaret deneyimi yaşatmayı amaçlayan platforma ilgi yoğun.

Yerel Ağ emlak danışmanlarına neler sağlıyor?
Yerel Ağ, GABORAS Gayrimenkul Ticaret Platformu’nda yapılan emlak işlemlerinin yereldeki süreçlerinin yürütülebilmesi için kurduğu, taşınmaz ticareti yetki belgesine sahip emlak danışmanlarından oluşan aracılık ve temsilcilik ağı… Profesyonel emlak danışmanları, platform içerisinde aracı olarak yer alırlar. Danışmanların GABORAS’ın ulusal pazarlama ağından yararlanabilmesi en önemli avantajlardan biri. Sisteme portföylerini ekleyerek süreci tek ekran üzerinde yönetme imkanına kavuşabilen emlak danışmanları, güncel değer tespiti gerçekleştirebiliyor, tüm gayrimenkullerle ilgili tek tıkla sunum hizmeti alarak müşterilerine sunabiliyor, meslektaşları ile network kurarak bölgesinde önerilen uzmanlar arasına girme şansını sağlayabiliyor.

Emlak danışmanları sisteme nasıl kaydoluyor? Hangi işlemleri yapabiliyor?

-GABORAS Güvenli Gayrimenkul Piyasası’nda mülk ekleme işlemi, Web-Tapu doğrulamasıyla gerçekleştirilir ve mülk havuzu oluşturularak gayrimenkul portföyleri sergilenir.

-Bu noktada uzmanlar aracılığıyla mülkün yerel olarak ön incelemesi ve yasal olarak işleme uygunluğu gibi konularda doğrulaması yapılır. Mülklerin piyasadaki mevcut yerel koşullarla yerinden analiz edilerek gerçek değerinde işlem görmesi sağlanır.

-Mevcut mülkün sergilenmesi gerçekleştirildikten sonra yatırımcılara gösterimi sağlanır. Gayrimenkul ile ilgili teklif ve talepler alınarak süreç yönetilir ve mevcut taleplere göre eşleştirmesi gerçekleştirilir.

-Piyasa içerisinde aracı olarak belirtilerek yerel ağa katılan emlak danışmanları, platformda kısaca bilgilerini ekleyerek kolayca sisteme giriş yaparlar. Böylece, mülk ekleme, raporlama, mülkleri yönetme, talepleri karşılama, yerelden doğrulama, yer gösterme, satış ve satış kapama işlemleri gibi yerel hizmet yönetimine dair tüm işlemleri yürütme yetkisine sahip olurlar.

-GABORAS, platform üzerinden bir mülk arzı ya da talebi alındığında, bu isteğe göre mülkü bulduktan sonra tarafları bir araya getirme ve satış kapama işlemlerine kadar eşlik etme yükümlülüklerini de üstlenir. Emlak danışmanları müşterileriyle yaptıkları yetki sözleşmesi dahilinde onlar adına ticari işlemleri yürütebilme yetkisine sahip oldukları gibi GABORAS tarafından yönlendirilen işlemleri de yürütebilirler.

-GABORAS, Güvenli Gayrimenkul Piyasası içerisinde yapılan tüm işlemleri web tapu doğrulama, süreç takibi, Takasbank’ın güvenli hesap entegrasyonuyla kazanç dağıtımı ve sigortalama avantajlarıyla hem yürütülen işlemleri hem de yerel ağ üyelerini güvence altında tutar.

Gayrimenkulü görerek almak GABORAS Güvenli Gayrimenkul Piyasası’nda mümkün mü?
GABORAS Gayrimenkul Ticaret Platformu’nun gayrimenkulü görerek almak isteyenler için özel hizmetleri bulunuyor. Platformda yürütülen ticari işlem sonucunda verilen alım kararında, gayrimenkulü görerek almak isteyenler için ilgili mülkün temizlenip hazırlanması, yerel ilan afişlerinin asılması, gelen müşterilere mülkün gösterilmesi, sözleşmenin ardından tapu dairesinde ve diğer ortamlarda verilmesi gereken mali ve hukuki hizmetler GABORAS Yerel Ağ aracılarınca sağlanıyor. Sistem bu noktada büyük hacimli, nitelikli gayrimenkul ticaretinde uzman kurumların desteğine kavuşma ve doğrudan ilgililer arasında yürütülen işlemlerle doğru ve hızlı ticaret yapma imkanı veriyor. Varlık yönetiminde en yüksek verimi elde etmek için de uzmanlık sağlanan platformda böylece kullanıcılar, hızlı, kolay ve güvenli online gayrimenkul ticareti ile tanışıyor.

Piyasa raporu ve mülk yönetimi analizleri kullanıcılara rehberlik ediyor
Platformda işlemler gerçekleştirilirken kullanıcılara karar destek hizmetleri de sunuluyor. ‘Piyasa Raporu’yla kullanıcıların arz ya da talep ettikleri mülklerle ilgili olarak ‘konum bilgisi, değer analizleri, çevredeki emsaller, sosyo-ekonomik statü, demografik veriler, önemli lokasyonlar ve yapı istatistikleri’ bilgileri sağlanıyor. ‘Mülk yönetimi’ ile de ‘mülk sayıları, mülk değer değişimi, ortalama pazar süresi, 12 aylık dinamik takibi, lokasyon bazlı görüntülemeler, en çok değer kazanan ve en çok değer kaybeden mülklere göre sıralama seçenekleri’ gibi pek çok önemli bilgi sunuluyor. Sistem içerisinde değer tespiti haricindeki hizmetler ücretsiz olarak sunulurken, mülk sahipleri, tüm bu önemli hizmetlerden faydalanılması bakımından mülklerini sisteme girerek önemli bir avantaj sağlıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz