4 Mayıs 2024 Cumartesi
Ana SayfaDiğerYeni Grek Ne Demek?

Yeni Grek Ne Demek?

Yeni Grek ne demek? Sorumuzun cevabı haberimizde yer alıyor…

Yeni Grek, 19. yüzyılda gelişen, klasik Yunan mimarlığı, süsleme ve resim sanatlarını canlandırmayı amaçlayan güzel sanatlar ve mimarlık akımına deniyor.

Yunan Mimarlığı, M.Ö 7 yüzyılda Doğu Akdeniz bölgesinde doğarak Ege Denizi’nin Asya ve Avrupa kıyı kesimlerine, Ege adalarına, Güney İtalya’ya, Sicilya’ya yayılan taş sütun-kiriş sistemine dayalı antik mimarlıktır.

Yunan uygarlığında mimarînin zirveye çıktığı dönemlerde yapılan en önemli eserler, Atina’da Korint’te, bugün Türkiye sınırları içinde kalan Efes ve Bergama’da görülebiliyor.

Eski Yunanlarda mimarinin oldukça gelişmiş bir başka kolu da anıtmezarlardır. Yunan Mimarlığı’nda palestralar, açık hava tiyatroları büyük yer tutuyor. Yunanlar yaptıkları evlerin ya da diğer yapıların zeminlerini geleneksel bir nedenden dolayı aşınmış çakıl taşları ile döşerlerdi. Ana fon siyah olup desenler beyaz varsa renkli çakıl taşlarından yapılırdı. Bu dönemlerden kalma en eski buluntu M.Ö. 8. yüzyılda yapılmıştır. Antik Yunanlara ait mimarî kalıntıların büyük çoğunluğu toprak altında olduğundan, her yeni keşifle ortaya daha yeni bilgiler çıkıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz