25 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaGündem HaberleriYeditepe Üniversitesi yeni hastane açıyor!

Yeditepe Üniversitesi yeni hastane açıyor!

Yeditepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Canan Aykut Bingöl, bu yıl yeni bir hastane açacakları söyledi. Bingöl, ” Dünyada ilk kez mimari özellikleriyle mikrop barındırmayan bir hastane olacak” dedi.
İstanbul Eğitim ve Kültür Vakfı (İSTEK) tarafından 1996 yılında kurulan Yeditepe Üniversitesi, eğitimi çağdaş bilime dayanan, araştırmaları toplum ihtiyaçlarını gözeten ve üretime dönüştüren, öğrenci yeteneklerinin gelişmesinde ulusal bilinci temel alan, programları ve eğiticileri ulusal ve uluslararası kalite sistemlerine uyan kurumsal yapı olmayı amaçlıyor.

Patent sayısını fazlalaştıracak
Yeditepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Canan Aykut Bingöl, akademik bir kurum olarak bilime yönelik çalışmalarının hızla devam etmesini, yurtdışı anlaşma sayısının artırılmasını, patent sayısının fazlalaştırılmasını ve Türkiye’ye daha nitelikli mezun kazandırmayı hedeflediklerini söyledi. Ayrıca araştırmacı, yenilikçi bir üniversite hastanesini daha bu yıl Türkiye’ye kazandırdıklarım ifade eden Bingöl, şöyle konuştu: “Yeni hastanemiz; dünyada ilk kez antimikrobiyal malzemelerle yapılmış ve mimari özellikleriyle de mikrop barındırmayan bir hastane olacak. Hastanenin AR-GE’si üniversitede yapıldı.”

Kendi teknoparkını kuruyor
ARAŞTIRMA çıktılarım ticarileştirmek, akademisyen ve öğrencilerin şirket kurmalarım teşvik etmek amacıyla Teknopark ve TEKMER araçlarım kurma çalışmalarının hızla devam ettiğini anlatan Bingöl, “Teknopark İstanbul ile imzalanan bir sözleşme ile 5 bin metrekare kullanım alanı olan Yeditepe Teknopark’ın inşaat çalışmaları devam ediyor. 2017 yılı içerisinde kendi teknoparkımızı açmış olacağız” diye konuştu.
Sözcü

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz