28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaGündem HaberleriYatırımcılar İçin Fırsat, 2. El Kredili Konut Almak

Yatırımcılar İçin Fırsat, 2. El Kredili Konut Almak

Uygun faiz oranlarının yanı sıra, 500 bin liranın altındaki konutlarda kredilendirilebilir miktarın %90’a çıkarılması özellikle 2. El konutlarda yatırımcılara cazip fırsatlar sunuyor.

Covit-19 süresince acil elden çıkartılmak istenen taşınmazlar olduğunu ve bunun yatırımcılar için çok ciddi fırsatlar sunduğunu belirten Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı “Özellikle dolar ve altındaki yüksek değer artışları sonrasında, yatırımcılar için yeni fırsat gayrimenkul yatırımları olacak. Faiz oranlarının düşük olduğu bu dönemde, uzun süredir değerleri düşük kalan ve kriz sonrası talep patlaması yaşanacak 2. El konutları şimdi almanın tam zamanı” dedi.

Sadece %10 Ödeme Yeterli
Özellikle konut değerinin sadece %10’u ile yapılacak yatırımların ciddi değer artışı kazançları sağlayacağını belirten Özelmacıklı “Konut satışlarında hem ikinci el satışların payı hem de kredi kullanım oranı artıyor. Şubat ayında toplam konut satışları içinde ipotekli satışların payı %36,8 olarak gerçekleşirken, ikinci el satışların payı %68,4 seviyesinde gerçekleşmişti. Piyasaların normalleşmesi sonrasında hem kira talebi hem de satılık daire talebi artacak” dedi.

180 Ay Vade İmkanı
Konut kredilerinde birçok farklı ödeme alternatifinin olduğunu da Altın Emlak Genel Müdürü “Örneğin kredi taksitini 3 ay ertelemek, artan yada azalan taksitli ödeme alternatifleri seçmek, 180 aya varan vadeler ve ara ödemeler yapmak gibi çok sayıda alternatifler söz konusu” dedi.

İlan Sayıları %15 Azaldı
Portallara girilen ilan sayılarında azalmaların yaşandığını da belirten Özelmacıklı “Son bir ayda ilan portallarına girilen ilan sayıları %15 oranında azaldı. Gayrimenkul sektörünün bu süreci V şeklinde atlatabileceğini düşünüyoruz. Toparlanma süreci Haziran ayını bulabilir” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz