19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaGündem HaberleriYaktaş En Büyük Sağlık Projelerinin Zemin Çözüm Ortağı!

Yaktaş En Büyük Sağlık Projelerinin Zemin Çözüm Ortağı!

2017’de açılışı gerçekleştirilen ve 1.300 yatak kapasitesi ile Türkiye’nin en büyüğü ünvanını alan Mersin Şehir Hastanesi’nden sonra 3.804 yatak kapasitesi ile dünyanın en büyüğü ünvanını alacak olan Ankara Bilkent Şehir Hastanesi projesinde de son düzlüğe girildi.

Türkiye üst üste tamamladığı dev projelerle sağlık sektöründeki devrimini sürdürüyor!
Türkiye’nin ilk entegre sağlık projesi olan Mersin Şehir Hastanesi’nde 135.000 m2`lik zemin Gerflor ürünleriyle kaplandı. 328 bin m2’lik inşaat alanına sahip PPP bazlı (Kamu Özel Ortaklığı) proje 1.300 yatak kapasitesiyle şimdilik Türkiye’nin en büyüğü konumunda. Mersin Şehir Hastanesi’nin gerek sağlık birimlerindeki, gerekse de teknik hizmetler binalarındaki zeminler, 4 bin kişilik istihdam ve günlük 6-8 bin hasta trafiğini karşılayabilecek üstün dayanıma sahip durumda.
“Böylesi başarılı uygulamalar sektörümüzü daha da güçlendirecek”
Projeyle ilgili açıklamalarda bulunan Yaktaş Yönetim Kurulu Başkanı Artuk Yakut, yapımı tüm hızıyla devam eden ve dünyanın tek kontratla inşa edilen en büyük sağlık kampüsü olma özelliğini taşıyan Ankara Bilkent Şehir Hastanesi’nin de Gerflor zeminler ile hizmet vereceğini açıkladı: “Yaktaş’ın 23 yıllık tecrübesi, finans gücü ve Gerflor ürünlerinin çözüm odaklılığı ve yüksek performansı sayesinde Türkiye’nin en büyük sağlık projesine güç katacağımıza inanıyoruz. Gerflor markamızla uzun yıllardan beri, Türkiye’nin özel ve kamu hastanelerine zemin kaplama ve duvar koruma çözümleri sunmaktayız. Gerflor ürünlerinin yüksek teknolojiyle üretimi sürecinde bünyesinde barındırdığı benzersiz özellikler sayesinde, hastane zeminleri doğru bakımla yıllarca ilk günkü görünümünü ve performansını muhafaza etmektedir. Yaktaş Ailesi olarak bu projelerde yer almaktan gurur duyuyoruz. Yakın zamanda dünyanın en büyük entegre hastane projesini tamamlayacağımızı da bu vesileyle belirtmek isterim. Böylesi başarılı uygulamaların sektörümüzü daha da güçlendireceğine inancım tamdır.”
Rakamlarla Ankara Bilkent Şehir Hastanesi
Toplam 3.810 yatak kapasitesi ile dünya sıralamasında üçüncü gelen Ankara Bilkent Şehir Hastanesi’nde ; 1.011 poliklinik, 700 yataklı yoğun bakım ünitesi, 131 ameliyathane, 127 yataklı kemoterapi merkezi, 65 tedavi kabininin yer aldığı FTR (fizik tedavi ve rehabilitasyon) merkezi, 38 yataklı diyaliz merkezi ve 10 yataklı iyot tedavi servisi bulunuyor. Ayrıca en modern teknolojilerle donatılan 7.400 metrekare alan üzerine kurulu laboratuvarlar ve 17.500 metrekare alan üzerine kurulu görüntüleme hizmetleri alanları bulunmaktadır.
Gerflor Mipolam Cosmo Ürünü Yüksek Aşınma Direnciyle Her İki Şehir Hastanesi Projesinin Zemininde de Yer Aldı
Gerflor patentli benzersiz Evercare yüzey koruma kürüne sahip Mipolam Cosmo, hastane zeminlerinin önemli bir kısmında kullanıldı. Hasta odaları, poliklinikler ve koridorlardo kullanılan homojen vinil zemin kaplaması Cosmo, mat yüzeyli, leke tutmama ve kolay bakım özelliklerine sahip. Evercare koruma kürü sayesinde kimyasallara karşı maksimum direnç sağlıyor. Hastanelerin zeminleri Mipolam Cosmo sayesinde uzun yıllar boyunca cila gereksinimini ortadan kaldırarak hastane yönetimlerini ekstra bakım maliyetlerinden kurtaracak.
Dünyanın en büyüğü Ankara Bilkent Şehir Hastanesinde Mipolam Cosmo’nun yanı sıra pek çok farklı mahalde yine Gerflor ürünleri kullanıldı. Yüksek sterilizasyon ve hijyen gerektiren mahaller olan yoğun bakım üniteleri ve ameliyathanelerde Mipolam Elegance EL5, Sağlık Bakanlığı birimi ve kütüphanede Taralay Emotion, King Süit odalarda Creation 70 LVT, spor salonlarında ise Recreation 95 ürünleri tercih edildi.
Yaktaş, Hijyenik Ürünleriyle Sağlık Yapıları Zeminlerinin Vazgeçilmezi
Yaktaş çok önemli projelerde mimarların çözüm ortağı olmaya ve zeminler söz konusu olduğunda en yetkin uygulamaları gerçekleştirmeye devam ediyor. Sağlık sektöründe çok önemli projelerin zemin çözümlerini sağlayan Yaktaş, temsil ettiği ürünlerin geniş renk ve desen olanaklarıyla sağlık mekânlarında her alanı özelleştirmek için çözümler sunuyor. Leke tutmayan, hijyenik, kolay temizlenen ürünleriyle, mekanlara teknik performans sağlarken, kullanıcıların sağlığını ve çevreyi de koruyor.
Yeni Bir Şehir Hastanesi Projesi Kapıda
Yıllardır birçok ticari ve kamu projesinde tercih edilen vinil zemin kaplama uzmanı Yaktaş, tecrübelerinden de beslenerek büyümeye ve yeni projelerde de zemin tedariki sunmaya devam edecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz