27 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaGündem HaberleriWyndham Hotel yıl sonuna kadar 7 otel daha açacak!

Wyndham Hotel yıl sonuna kadar 7 otel daha açacak!

Türkiye turizminin 2016’da yaşanan kötü süreci, “Türkiye ne yapması gerekiyorsa onu yaptı” şeklinde değerlendiren Wyndham Hotels & Resorts Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Başkanı Dimitris Manikis, “Türkiye kriz sonrasında dolulukları arttırdı. Şimdi sıra fiyatlarda. Türkiye’nin bu konuda büyük avantajı bulunuyor çünkü her alıcı için bir çeşidi var. BMW de böyledir. 6 farklı X modeli var ve her alıcıya hitap edebiliyor” dedi.

DÜNYADA 20 markası ile 80’in üzerinde ülkede 9 binden fazla oteli yöneten Wyndham Hotels & Resorts, Türkiye’de büyümeye devam ediyor. 67 oteli ile Türkiye’de hizmet veren otel, 2020’ye kadar bu sayıyı 100’e ulaştırmayı planlıyor. 2018’de bu zamana kadar Türkiye’de 4 otel daha açan şirket, yıl sonuna kadar en az 7 otel daha açmayı planlıyor. Yaklaşık 2.5 ay önce Wyndham Hotels & Resorts’ün Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Başkanlığı görevine getirilen Dimitris Manikis, başkan olduktan sonra Türkiye’ye ilk ziyaretini gerçekleştirdi. Wyndham Grand İstanbul Kalamış Marina Hotel’e gelen Manikis, Hürriyet’e konuştu.

KARARLI DAVRANDI

Dünyanın en büyük otel zincirlerinden bir olan Wyndham Hotels & Resorts’ün Türkiye’de Ramada by Wyndham, Ramada Encore by Wyndham, Wyndham Grand, Wyndham, TRYP by Wyndham ve Hawthorn Suites by Wyndham olmak üzere 6 markaları hizmet verdiklerinin altını çizen Manikis, dünyada faaliyet gösterdikleri diğer markaları da Türkiye’ye getirebileceklerinin sinyallerini verdi. Türkiye’nin 2016-2018 arasında zor süreçlerden geçtiğini, özellikle 2016’da yaşanabilecek her türlü kötü olayın yaşandığını ancak tüm bu olumsuzluklara rağmen 2 yıllık süreçlerde 40 milyon yabancı turistin hedeflemesini nasıl değerlendirdiğini sorduğumuz Manikisi şunları söyledi: “ Birçok ülkede benzer problemlerle karşı karşıya kalabiliyoruz. Ancak Türkiye kararlı davrandı. Krizde nasıl davranması gerekiyorsa onu yaptı. Süreci çok iyi yönettti. Türkiye’nin kendine has birçok özelliği ve güzellikleri var. Paris’in, Barselona’nın, Madrid’in güzellikleri nasıl alınamazsa, Türkiye’ninkiler de alınamaz. Paris’ten Eyfel Kulesini söküp götüremeyeceğinize göre, Türkiye’den Sultanahmet’i sökmezsiniz. Bu güzellikler Türkiye’ye ait. Türkiye kriz sonrasında dolulukları arttırdı. Şimdi ise sıra fiyatları arttırmaya geldi. Türkiye bu konuda avantajlı. Çünkü her alıcı için bir çeşidi var. BMW de böyledir. 6 farklı X modeli var. Her alıcıya hitap ediyor. Türkiye de böyle. Bodrum’da bir otele bir geceliğine 15 bin dolar ödeyenler de var, 50 dolar ödeyen de. Türkiye harika bir destinasyon. Farklı segmentlere hitap ediyor olması ise muhteşem.”

DÜNYA TÜRKİYE’Yİ SEÇTİ

Dünyada en geniş altıncı otel ağına sahip oldukları ülkenin Türkiye olduğuna vurgu yapan Manikis, “Türkiye, dünyanın seçtiği bir ülke. Farklı insan kültürüne sahip ve misafir ağırlamayı çok iyi biliyor. Harika yemekler ve harika lüks otellere sahip. Turizm insanları birleştiren bir yapı. İnsanlar seyahat ettikçe, daha güzel başarılar yakalanacak. Hiçbir ayrım yapmadan insanları bir araya getiren tek etmen turizmdir. Türkiye de bunu çok iyi başarıyor” diye konuştu.

YATIRIMA DEVAM ETTİK

– WYNDHAM Hotels & Resorts Orta ve Doğu Avrupa Başkan Yardımcısı Edwin Broers da Türkiye’de geçen yıl 14 otel açtıklarını, bu sene açacakları otellerle birlikte toplam otel sayısını 70’in üzerine çıkaracaklarını söyledi. Türkiye’de turizmin her çeşidinin yapılabileceğine vurgu yapan Broers, “Türkiye kriz sürecini çok iyi yönetti. Oda fiyatları son iki yılda yüzde 25 yukarı çıktı. 2016’da yaşanan kötü süreçte Wyndham olarak kısa vadeli hiç düşünmedik. Aksine yatırımları azaltmadık ve devam ettik. Uzun dönemli düşündük” diye konuştu.

BAŞKAN OLDU TEBRİKE GELDİ

– BAŞKAN olduktan sonra Türkiye’ye yaptığı ilk ziyarette neden Wyndham Grand İstanbul Kalamış Marina Hotel’i seçtiğini sorduğumuz Dimitris Manikis, “Burası merak ettiğim bir oteldi. Ayrıca yakında Wyndham Grand İstanbul Kalamış Marina Hotel, World Travel Awards 2018’de ‘Türkiye’nin En İyi İş Oteli’ seçildi. Bu başarısından dolayı Otelin Genel Müdürü Mustafa Alparslan’ı da tebrik etmek istedim” ifadelerini kullandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz