25 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaGündem HaberleriVergisini zamanında ödeyene VIP uygulama

Vergisini zamanında ödeyene VIP uygulama

Maliye Bakanlığı tarafından vergisini zamanında ödeyene VIP uygulama geliyor.

 

Maliye Bakanlığı’nın uzun süredir gündeminde bulunan yükümlülüklerini zamanında yerine getiren vergi mükelleflerine VIP uygulama sağlayan ödüllendirme çalışmasının detaylarını netleştirdi.

Vergisini zamanında ödeyene Notu A Plus olan mükellefe KDV iadesi, yeşil pasaport ve yüzde 5’e kadar vergi indirimi uygulanacak.

‘A Plus’ nota sahip olan bir mükellef ‘Yeşil pasaport, hızlı KDV iadesi, vergi indirimi, mukteza (özelge)’ gibi düzenlemelerden daha kolaylıkla faydalanabilecek. Vergi karnesi ‘Pekiyi’ olan bir işletmeye KDV iadeleri daha hızlı yapılacak. Aynı gün KDV iadesi alabilmek mümkün olacak. Firmalar KDV iadesini Yeminli Mali Müşavir (YMM) raporu vermeden de alma imkanına kavuşacak.

Maliye Bakanı Naci Ağbal konuyls ilgili “Hazırlık evresi gerekiyor. Mükellef Karnesi diye bir sistem geliştiriyoruz. Gelir İdaresi Başkanlığı çalışmalarına devam ediyor. Üç yıllık bir karne hazırlayacağız. Biz, o mükellefin işlemlerini ona özel yapacağız. Onlara VIP uygulaması olacak. O mükellef gerçekten imkanlarını sunup ödeme konusunda çaba harcıyor.” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz