18 Mayıs 2024 Cumartesi
Ana SayfaGündem HaberleriVedat Arslan: Türkiye'de yabancıya konut satışında strateji yok!

Vedat Arslan: Türkiye’de yabancıya konut satışında strateji yok!

Konut sektörünün önde gelen gayrimenkul projelerine satış ve pazarlama danışmanlığı hizmeti veren Aremas, MIPIM 2018’e katıldı…

Dünya’da 100 farklı ülke ve 24 binden fazla ziyaretçinin katılım gösterdiği MIPIM 2018’de, Türkiye bu yıl da adeta gövde gösterisi yapıyor. Konut sektörünün önde gelen gayrimenkul projelerine satış ve pazarlama danışmanlığı hizmeti veren Aremas, MIPIM 2018’de İstanbul çadırındaki standı ile yerini aldı. Dünya’nın en büyük gayrimenkul fuarı MIPIM’e katılım sağlayan Aremas Gayrimenkul Kurucusu ve Genel Müdürü Vedat Arslan konut sektöründe staış ve pazarlamanın önemi ile ilgili açıklamalar yaptı.

Ana faaliyet olarak projelerin satış ve pazarlamasını üstlenen Aremas aynı zamanda büyük ölçekli gayrimenkul projelerinde satış danışmanlığı da yapıyor. Aremas projelerde teslim ve ikinci el satış işlemlerini de gerçekleştiriyor.

‘Fuarlar sayesinde özel işbirlikleri yapıyoruz’

Bugüne kadar Rönesans, Anadolu Grubu, Tahincioğlu, Aksoy Holdng, Akzirve, Tekfen gibi bir çok gayrimenkul firması ile çalışan Aremas Genel Müdürü Vedat Arslan konutta satış pazarlamanın öneminin büyük olduğunu belirtti. Yurtdışındaki önemli oyunculara Türkiye ve Türkiye’deki projeleri tanıtmak için 11 yıldır fuara katıldıklarını belirten Arslan ‘Fuarlar sayesinde özel işbirlikleri yapabiliyoruz’ dedi.

‘Türkiye’de yabancıya konut satışında strateji yok’

Yabancıya konut satışında Türkiye’nin her hangi bir stratejisi olmadığını belirten Vedat Arslan ‘Başlangıçta işi gayrimenkul bile olmayan kişilerin bireysel çabaları ile oluşmuş satışlar var. Hal böyle olunca da bir çok olumsuz örnek ortada duruyor’ açıklamasını yaptı. Arslan ‘Bugün pek çok körfez ülkesinde Türkiye’den konut satın almaya kalktığınızda belli şartlar var’ dedi.

‘Yabancı yatırımcının tüm haklarını koruyoruz’

Yabancı yatırımcıya nasıl satış gerçekleştirdiklerini anlatan Arslan, ‘Biz büyük ölçekli acentelerin bir çoğu ile çalışıyoruz. Bizim presibimizle Türk ya da yabancı aynı fiyata konut alıyor. Sonrasında onların tüm haklarını koruyoruz. Türkiye’de vergi, hukuk gibi danışmanlık hizmetlerini de sağlıyoruz. Hiçbirşekilde yalan söyleyip müşteriyi kandırmamak gerekiyor. Bu işin bireysel tarafı. Kurumsal tarafında da değerlemeler, stratejiler olması lazım. Kurumsal yatırımcıya da bu stratejileri vermeniz lazım. Bu da çok önemli bir konu’ dedi.

‘Fuarlara çok iyi hazırlanıp katılınmalı’

‘Bu tarz fuarlara tek sefer gelmek hiç bir işe yaramaz. Çok iyi hazırlanıp her yıl katılmak lazım’ dedi.

Eyüp İYİGÜN/Emlakmetrekare.com

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz