27 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaGündem HaberleriVatandaştan Ayvalık adalarının yapılaşmaya açılmasına tepki!

Vatandaştan Ayvalık adalarının yapılaşmaya açılmasına tepki!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı geçen hafta Ayvalık belediyesine SİT alanlarıyla ilgili gönderdiği son planda birçok alanda yapılaşmaya izin verdi. Vatandaş’tan Ayvalık adalarının yapılaşmaya açılmasına tepki gecikmedi.

Ege’nin incilerinden biri olan Ayvalık adalarında yapılaşma mı olacak? Çevre ve Şehircilik Bakanlığı geçen hafta Ayvalık belediyesine SİT alanlarıyla ilgili gönderdiği son planda birçok alanda yapılaşmaya izin verdi.

Vatandaştan da Ayvalık adalarının yapılaşmaya açılmasına tepki gecikmedi.

Kampanya başlatıldı!

Dünyanın değişim platformu olan Change.org’ta konuyla ilgili bir kampanya başlatıldı. ‘Ayvalık adaları tabiat parkı ve doğal sit alanlarının talanına dur de’ başlığı ile dün başlatılan kampanyaya ilgi yoğun. Yaklaşık 600 kişinin imzaladığı kampanyada Ayvalık halkı eşsiz güzelliğe sahip olan Ayvalık adaları Tabiat Parkı ve mutlak korunan doğal sit alanları ile tabiat varlıklarının talan edilmesine karşı olduklarını bildirdiler.

Belediye de tepkili!

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer konuyla ilgili açıklama yapmış ve “51 bölgeye ayrılan Ayvalık’ta 1’inci derece doğal SİT alanı bölgelerde ve adalarda, SİT derecesinin düşürüldüğü ‘Pateriça’da müthiş bir değişiklik var” demişti.

Gençer, “Bu Ayvalık için hayati bir konu” diyen Gençer bakanlığın incelemesi hakkında şunları söyledi: “Tabiat Parkı olan bölümler Ayvalık’ta korunuyor. 22 ada bunun içine dahil fakat bu yeni değişimde bunların büyük bir kısmının imara açılması için harekete geçilmiş durumda. 1’inci, 2’inci, ve 3’üncü derece SİT alanlarının ismi değiştirildi. Mutlak, nitelikli ve sürdürülebilir koruma alanları olarak değerlendirilmiş. Mutlak koruma kırmızı, nitelikli koruma mavi ve sürdürülebilir yeşil renkle belirlenmiş. Biz Tabiat Parkı içinde bütün alanların eskisi gibi birinci derece SİT, yani kırmızı olarak korunmasından yanayız ve bu konuda kesin kararımız var. Pateriça ve Tabiat Parkı olarak korunan hiçbir alan içinde yerleşim yapılmasını ve birinci derece sit alanı olmaktan çıkarılmasını istemiyoruz. Bu SİT irdelemesi geçtikten sonra muhtemelen Tabiat Parkı da kaldırılacaktır. Biz bu plana karşıyız.” açıklamasını yapmıştı.

Melek GÜNER AKMAN/Emlakmetrekare.com

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz