28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaGündem HaberleriÜsküdar sahil düzenlemesi projesine 'ÇED gerekli değildir' kararı!

Üsküdar sahil düzenlemesi projesine ‘ÇED gerekli değildir’ kararı!

Çevre Bakanlığı sitesinden yapılan duyuruya göre Üsküdar sahil düzenlemesi projesine ‘ÇED gerekli değildir’ kararı verildi.
Üsküdar sahil düzenlemesi projesine ‘ÇED gerekli değildir’ kararı verildi.

Proje kapsamında denizden toplam 13 bin metrekare alınacak. Proje Üsküdar sahil yolu 1., 2. Kısım ve Üsküdar Meydan düzenlemesi olmak üzere üç kısımdan oluşacak.

Üsküdar’ın güneybatı sahilini kapsayan 1. Kısım’da 1 adet iskele ve 2 adet seyir terası yer alıyor. 2 buçuk metre uzunluğunda 10 metre genişliğinde olacak.

Üsküdar sahilinin kuzeyini kapsayan 2. Kısım’da da 4 adet seyir terası yer alıyor.

Üsküdar Meydan düzenlemesi kapsamında ise denizden yaklaşık 10 bin 750 metrekare alınacak ve meydan düzenlenerek gezi yolları ile yeşil alanlar oluşturulacağı belirtildi.

2 yıl içinde bitirilmesi planlanan projenin maliyeti 32 milyon 164 bin 216 TL olarak belirlendi.

Çevre Bakanlığı tarafından yayınlanan ilana göre projenin ÇED süreci 18 Ocak’ta başlamıştı.
İşte yayınlanan ilan;

İSTANBUL ili ÜSKÜDAR, ilcesi , mevkiindeki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından yapılması planlanan Üsküdar Sahil Düzenlemesi ve Deniz Yapıları projesi ile ilgili olarak Bakanlığımıza sunulan dosyayı PTD Dosyası incelenmiş ve değerlendirilmiştir ÇED Yönetmeliği’nin 17. maddesi gereğince Üsküdar Sahil Düzenlemesi ve Deniz Yapıları projesi’ne Valiliğimizce “Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir” kararı verilmiştir.

 

Melek GÜNER AKMAN/Emlakmetrekare.com

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz