28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaGündem HaberleriÜsküdar Kısıklı'daki Bu Arsanın İmar Planı Askıya Çıktı

Üsküdar Kısıklı’daki Bu Arsanın İmar Planı Askıya Çıktı

Üsküdar Belediyesi’ne ait Kısıklı’daki arsanın imar planı değişikliği onaylandı. Belediye arsa üzerinde sosyal tesis hayata geçirmeyi planlıyor…

Üsküdar Kısıklı mahallesi 157 pafta 788 ada 21 parsele ait 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Değişikliği Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı.

Söz konusu plan değişikliği 29 Kasım 2017 ile 28 Aralık 2017 tarihleri arasında 30 gün boyunca Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ilan panosu ve web sitesinde askıya çıkarıldı.

Mülkiyeti Üsküdar Belediyesi’ne ait olan parsel tapuda arsa niteliğinde olup, toplam 3 bin 61 metrekare büyüklüğe sahip. Plan değişikliği ile arsa üzerinde sosyal tesis hayata geçirilmesi planlanıyor.

Raporda, “Donatı Alanları: Kamu idaresine ait, eğitim tesisleri, sağlık tesisleri, dini ve kültürel tesisler, teknik altyapı alanları, sosyal ve kültürel tesisler, idari tesisler, PTT alanı, kamu hizmet alanları, belediye hizmet alanları, açık ve kapalı spor alanları vb. alanlarda  0.00 kotuna göre 3 katı aşmamak koşuluyla, ilgili belediyesi ve İlgili K.T.V.K. Bölge Kurulu’nca onaylanan avan projeye göre uygulama yapılacaktır.” şeklinde ifade edilmiştir. Plan değişiklik teklifine konu olan parsel için önerilen “Sosyal Tesis” fonksiyonu yapılaşma koşulları Meri K.A.U.İ.P. yapılaşma koşulları ile aynı olduğu, plan bölgesi bütününe herhangi bir ilave inşaat alanı getirmediğinden dolayı; teklif plan tadilatının plan yapım yönetmelikleri ile şehircilik ilke ve esaslarına uygun olduğu görülmektedir.

Emlak İstimlak Müdürlüğü’nün talebi doğrultusunda, tarafımızca hazırlanan 1/5000 ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım ve Uygulama İmar Planı değişiklik teklifleri ile; plan bölgesinde herhangi bir nüfus yoğunluğu artışı getirilmemekte olup, söz konusu bölgede yaşayan nüfusun ihtiyacı olan sosyo-kültürel faaliyetlerinin yapıldığı bir merkezin gerçekleşmesi sağlanacaktır. Bu doğrultuda; kamu yararına dönük olarak plan bölgesinde donatı alanı fonksiyon çeşitliliği ve kamusal hizmet imkanları arttırılmış olacaktır.” denildi.

Maide KARADAĞ YAKOVİDİS/Emlakmetrekare

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz