29 Nisan 2024 Pazartesi
Ana SayfaGündem HaberleriUnicera Seramik Banyo Mutfak Fuarı Kapılarını Açtı

Unicera Seramik Banyo Mutfak Fuarı Kapılarını Açtı

Unicera İstanbul Fuarı kapılarını ziyaretçilere açtı. 12 Mart Pazar gününe kadar devam edecek olan fuarda 100 bin profesyonel ziyaretçinin ağırlanması bekleniyor…

UNICERA İstanbul-Seramik Banyo Mutfak Fuarı, yerli ve yabancı ziyaretçilerin yoğun ilgisi ile CNR EXPO Yeşilköy’de başladı. Yeni ürün ve koleksiyonların ilk kez sergilendiği fuarın açılışı İstanbul Valisi Vasip Şahin’inde yer aldığı heyetle yapıldı.

BİNİN ÜZERİNDE MARKA
Banyo ürünleri, zemin-duvar kaplamaları, seramik işleme teknolojileri, mutfak ürünleri, dekorasyon ürünleri, ambalajlama, depolama gibi ürün gruplarının sergilendiği fuar, binin üzerinde markanın katılımı ile 60 bin metrekare alanda gerçekleştiriliyor.

100 BİN PROFESYONEL ZİYARETÇİ
Daha ilk gününde yoğun ilgi gören fuar Ekonomi Bakanlığı’nın da desteği ile 40 ülkeden gelen alım heyetlerini ağırlıyor. Aralarında ABD, Almanya, İtalya, Fransa, İngiltere, İspanya, Polonya, Çin, Rusya, Suudi Arabistan, Katar, BAE, Umman, Ürdün, Lübnan’ın da bulunduğu ülkelerden gelen dünya çapında önemli alıcılar, katılımcılarla B2B Eşleştirme Programı kapsamında ikili görüşmeler yapıyor. 12 Mart’ta sona erecek olan fuarda 126 ülkeden gelecek 100 bin profesyonel ziyaretçinin ağırlanması hedefleniyor.

İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ ÇAĞRISI
Fuarın açılış töreninde konuşan İstanbul Valisi Vasip Şahin, “Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde başlatılan İstihdam Seferberliği ülkemiz için çok önemli. UNICERA Fuarı, seramik gibi istihdama önemli katkılar sunabilecek bir sektörümüze ev sahipliği yapıyor. Buradan sesleniyoruz. İstihdama katkı sunmanızı bekliyoruz” dedi.

“SERAMİK TİCARETİNDEKİ PAYIMIZ POTANSİYELİN ALTINDA”
Küresel seramik ticaretinin geçtiğimiz yıl 60 milyar dolara yaklaştığını söyleyen TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, “Ülkemiz bu alanda 2001 yılında en çok ihracat yapan 14. ülkeydi. Geçtiğimiz yıl ise 10. sıraya yükseldi. Ancak seramikteki pazar payımız hala potansiyelimizin altında. 2002’de dünya seramik ticaretinin yüzde 2,4’ünü elimizde bulunduruyorduk. Geçtiğimiz yıl ise bu pastadan yüzde 1,3 pay alabildik. Bu payı ancak tasarım, Ar-Ge, markalaşma ve inovasyon ile artırabiliriz” diye konuştu.

“SEKTÖR BATI’YA ÜRÜN SATMAYI ESAS ALMALI”
UNICERA Fuarı ile İspanya, İtalya ve Almanya gibi sektörde rakip olan ülkelerde düzenlenen fuarlara rakip olunduğunu söyleyen Türkiye Seramik Federasyonu (TSF) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yamaner, “UNICERA’da hem sağlık gerçeklerinde hem de kaplamalarda çok güzel ürünler sergiliyoruz. Türk seramik sektörü üretim aşamasını büyük ölçüde başardı. Sektör Batı’ya markalı ürün satmayı kendine esas almalı” diye konuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz