19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaGündem HaberleriÜmraniye Sancaktepe Metro Hattı Ne Zaman Açılıyor?

Ümraniye Sancaktepe Metro Hattı Ne Zaman Açılıyor?

7 istasyondan oluşan ve Üsküdar Ümraniye metro hattının devamı olan Ümraniye Sancaktepe metro hattı Haziran’da açılıyor…

Üsküdar’dan Sancaktepe’ye uzanan metro hattının Ümraniye’ye kadar olan kısmı Aralık’ta açılmıştı. Ümraniye Sancaktepe metro hattı ise Haziran ayında hizmete açılacak.

Metro hattının Ümraniye’ye kadar olan 10.5 kilometrelik ilk etabında Üsküdar, Fıstıkağacı, Bağlarbaşı, Altunızade, Kısıklı, Bulgurlu, Ümraniye, Çarşı, Yamanevler olmak üzere 9 istasyon yer alıyor. Metro, toplamda ise 20 kilometre ve 16 istasyondan oluşuyor.

Metro hattı Üsküdar’da Marmaray’la, Marmaray’dan Yenikapı- Hacıosman ve diğer tüm metrolarla, Altunizade’de ise Metrobüs’le entegre oluyor.

Yeni metro hattı ile Sancaktepe’den Üsküdar’a 27 dakikada, Ümraniye’ye 15.5 dakikada, Kartal’a 62 dakikada, Yenikapı’ya 39 dakikada, Taksim’e 47 dakikada, Hacıosman’a 71 dakikada, Atatürk Havalimanı’na 71 dakikada ve Olimpiyat Stadı’na 81 dakikada gidilebilecek. Hattın önümüzdeki dönemlerde Sabiha Gökçen Havalimanı’na kadar uzatılması planlanıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz