2 Mayıs 2024 Perşembe
Ana SayfaGündem HaberleriULI Kentsel Sorunlara Çalıştay İle Katkı Sağlayacak

ULI Kentsel Sorunlara Çalıştay İle Katkı Sağlayacak

ULI Türkiye Gayrimenkul Yönetimi İlgi Grubu kentsel sorunlara çözüm sağlamak amacıyla bir dizi çalıştay düzenleyecek…

Urban Land Institute (ULI) Türkiye Gayrimenkul Yönetimi İlgi Grubu’nun organize ettiği “Gayrimenkul Yönetimi İlgi Grubu Buluşması” toplantısında bir araya gelen sektör temsilcileri, gayrimenkul yönetimindeki sorunlara çözüm bulmak amacıyla bir dizi çalıştay düzenleme kararı aldı.

Omurga Portföy ev sahipliğinde Kağıthane Ofis Park’ta gerçekleştirilen etkinlikte, gayrimenkulde ‘değer’ ve ‘değerin sürdürülebilirliği’ konularının sektörde önemli bir karşılığı olduğu düşüncesinden yola çıkan ULI Gayrimenkul Yönetimi İlgi Grubu, sektöre dair soruları ve önerileri masaya yatırdı. Toplantıda, teknolojinin kent ve yaşam alanları üzerindeki etkisi, yatırımcıların gayrimenkul yönetimi alanında bilgi birikimlerinin artırılması, kamu özel sektör işbirliklerinin geliştirilmesi ve gayrimenkullerin engellilere yönelik tasarlanması gibi kritik konular tartışıldı.

Sektörün iletişim çatısını kuracak
Öte yandan ULI Gayrimenkul Yönetimi İlgi Grubu’nun kurumsallaşmasının sektör için önemli bir adım olduğunu belirten Omurga Portföy Yatırım Direktörü İlhami Akkum, bunun için farklı ilgi alanlarında zümreler oluşturacaklarını belirtti. Akkum, sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye’de ve dünyada sektörümüz giderek büyürken, altyapı çalışmalarına ve ortak akla her zamankinden fazla ihtiyacımız var. Bu noktada hem kamu hem de özel sektör işbirliklerini artırmak, üniversiteler ile ortaklaşa projeler geliştirmek, mevzuat ile ilgili konularda hukukçulardan katkı almak, diğer sektör dernekleri ile iletişimi artırmak gibi adımlar atmaya hazırlanıyoruz. Bu amaçla da gayrimenkul sektörü ve paydaşları bir araya getirecek bir dizi çalıştay düzenleyerek ilk adımımızı atacağız.”

ULI Gayrimenkul Yönetimi İlgi Grubu, Mart 2017 sonunda kuruldu. Her ayın ilk perşembe günü yapılan toplantıya sektör profesyonelleri, akademisyenler, gayrimenkul yönetimi uzmanları ve sektöre ilgi duyanlar katılıyor. Gayrimenkul yönetiminin önemi, detayları, bilinmeyenleri, zorlukları, yasal ve uygulama sorunları gibi konularda bilgi paylaşımının yapıldığı etkinlikler, sektör paydaşlarının katılımına açık olarak yapılıyor. İlgi Grubu, Mart 2017’de yaptığı ve büyük ilgi gören geniş katılımlı forum sonuçlarından yola çıkarak, gayrimenkul yönetimi konusunun olası tüm paydaşlarla ele alınmasını hedefliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz