3 Mayıs 2024 Cuma
Ana SayfaGündem HaberleriUlaşıma 14 Yılda 340 Milyar TL'lik Yatırım

Ulaşıma 14 Yılda 340 Milyar TL’lik Yatırım

2. Karayolları, Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı’nda yeni mega projeler hakkında bilgi veren Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan 14 yılda 340 milyar TL’lik yatırım yaptıklarını açıkladı…

Bu yıl ikincisi düzenlenen Karayolları, Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı açıldı. Fuara katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan görücüye çıkan yeni mega projeler hakkında bilgi verdi.

2. Karayolları, Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı açılışında konuşan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 14 yılda ulaştırma, denizcilik ve haberleşme alanında 340 milyar liralık yatırım yaptıklarını söyledi. Arslan, 6 bin 100 kilometre olan bölünmüş yolu 25 bin 350 kilometreye çıkardıklarını, 8 bin kilometrelik sıcak asfaltı ise 21 bin 500 kilometrenin üstüne çıkardıklarını açıkladı.

Hayata geçirdikleri projeler ile dünyada ilklere imza attıklarını söyleyen Arslan, “Marmaray Projesi ve onunla birlikte gerçekleştirdiğimiz batırma tüp tüneller dünya çapında gururumuz olduğu gibi iki kıtayı denizin altından demiryolu ile birbirine bağlaması özelliği ile dünyada bir ilk. Sonrasında gerçekleştirdiğimiz Avrasya Tüneli de denizin 106 metre altından giden ve dünyanın en derin çift katlı delme tüneli olarak dikkat çekiyor. Avrasya Tüneli ile İstanbul’da bir buçuk ile iki saat süren seyahat süresini 15 dakikaya indirdik. Bir kıtadan bir kıtaya dört dakikada geçebiliyorsunuz. Bu gurur kaynağı projelerimizi İzmir Körfezi’nde yapımına başlayacağımız İzmir Körfez Geçidi ile de taçlandırmış olacağız. Proje kapsamında hem köprü hem batırma tüp hem de yapay ada yapacağız. Ve bunları birbirleriyle birleştirerek İzmir’in trafik yükünü büyük oranda çözeceğiz” dedi.

1915 Çanakkale Köprüsü’nün yapımına başladıklarını açıklayan Arslan, “Bu proje bizim gurur projemiz. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıldönümünde köprüyü hizmete açmayı planlıyoruz. Dünyanın en büyük ayak açıklık ölçüsüne sahip olacak olan ve 2023 de açacağımız köprünün ayak açıklığı da 2023 metre olacak” diye konuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz