4 Mayıs 2024 Cumartesi
Ana SayfaGündem HaberleriTürkler Konut Yatırımında Miami'ye Akın Etti

Türkler Konut Yatırımında Miami’ye Akın Etti

10 bin Türk vatandaşı son 5 yılda Miami’den ev sahibi oldu. Miami’de Türkiye’den eş değer bir konutun yatırımcısına 3 kat daha fazla kira getirisi sağlaması Türklerin bölgeye akın etmesine neden oldu…

Türkler konut yatırımı için deyim yerindeyse Miami’ye akın etti. Son 5 yılda 10 bin Türk Miami’den ev sahibi oldu. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Spero Gayrimenkul kurucusu Umut Akçelik, Miami’de bir konutun Türkiye’deki eş değerine oranla yatırımcısına 3 kat kira getirdiğini söyledi.

Akçelik, “Türkiye’de 350 bin dolarlık bir ev ortalama 3 bin TL kira getirirken Miami’de yatırımcının alacığı kira geliri 3 bin dolar ve üzeri” dedi. Miami’de yatırım sürelerinin geri dönüşünün de Türkiye’nin yarı zamanı olduğunu aktaran Akçelik, “Miami’de bir ev aldığınızda yatırımınızın kira geri dönüşünü 12-13 yılda, değer artışını da 6-7 yılda sağlayabiliyorsunuz” diye konuştu. Miami’de arztalep dengesinin korunabilmesi için yeni inşaat izinlerinin verilmediğini anlatan Akçelik, mevcut stokların da 1.5 yıl içinde tükeneceğini kaydetti. Miami’de en çok konut alan yabancı yatırımcılar arasında Türkler beşinci sırada yer alırken, lüks konutta ilk üçte bulunuyor. Türkler, 2 milyon dolar ve üzeri konutları tercih ediyor” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz