27 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaGündem HaberleriTürkiye’nin İlk Dikey Ormanının İlk Ağacı Dikildi

Türkiye’nin İlk Dikey Ormanının İlk Ağacı Dikildi

Büyükdere Caddesi’ne 450 metre mesafede yükselen ve Türkiye’nin il dikey ormanı olmaya aday olan Greenox projesinde ilk ağaç dikildi ve can suyu verildi…

Tamamlandığında dünyanın 2. ve Türkiye’nin ilk dikey orman unvanına sahip olacak olan Greenox projesi İstanbul 4. Levent’te yükseliyor. Dış cephesinde 900 ağacın yer alacağı Greenox projesinde ilk ağaç dikildi ve can suyu verildi.

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç’ın katıldığı törenle boyu 4 metre ve ağırlığı 330 kg olan melez servi ağacı dev bir vinçle 40 metre yükseklikteki 12. kata çıkarıldı ve saksıya dikildi.

Binanın cephesinde yer alacak 900 ağaç ve 25 bin 500 bitki, yatayda 2 dönümlük yeşil alana eşdeğer olacak. Avrupa’nın en yüksek yeşil duvarlarına sahip olacak Greenox, günde yaklaşık 15 metreküp oksijen üretecek.

İstanbul’da hızla devam eden kentsel dönüşüme “yeşil” bir yaklaşım getiren Greenox’a ev sahipliği yapmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını belirten Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, “dikey orman” adı verilen konseptin, yeşilini kaybeden şehirlere çözüm olarak sunulan bir sürdürülebilir mimari örneği olduğunu belirtti. Belediye Başkanı, Greenox gibi vizyoner bir projeyi hayata geçiren Aycan – Feres İş Ortaklığı’nın temsilcilerine, tüm İstanbullular adına teşekkür etti.

Bitkilerin dikimine Eylül ayında başlanacak olan Greenox’un yalnız dış cephesi “yeşil” olmayacak, LEED Gold adayı bina, kendi kendine yeten, enerji ve su tasarruflu sistemlerle donatılacak. Büyükdere Caddesi’ne 420 metre mesafedeki projenin Kasım ayında tamamlanması planlanıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz