12 Mayıs 2024 Pazar
Ana SayfaGündem HaberleriTürkiye’deki Lüks Konut Fiyatları Geriliyor

Türkiye’deki Lüks Konut Fiyatları Geriliyor

Financial Times Türkiye’deki emlak piyasasını değerlendirdiği geniş bir haber yayınladı. Haberde Türkiye’deki lüks konut fiyatlarının gerilediğini belirtti…

İngiliz ekonomi gazetesi Financial Times Türkiye’deki emlak piyasasındaki gelişmeleri ele aldı. Gazetenin haberinde TL’nin değer kaybı ve bozulan siyasi ve ekonomik koşulları sebebiyle Türkiye’deki lüks konut fiyatlarının gerilediği belirtildi. Haberde Türkiye’de yabancı alıcılara yönelik vergi avantajları ve Türk Vatandaşlığı gibi teşviklere de dikkat çekildi.

Türkiye’nin konut sektörünün Erdoğan döneminde kazandığı öneme vurgu yapılırken, Londra merkezli Knight Frank’a dayanarak 2017 yılının başına kadar geçen 7 yıllık dönemde ortalama konut fiyatlarının ülke çapında 2,5 kata yakın, İstanbul’da ise 3 kat kadar arttığı belirtildi.

Haberde İstanbul’un “en iyi yerleri” olarak nitelediği Bağdat Caddesi ve İstiklal Caddesi’ndeki metrekare fiyatlarının 11 bin dolara yaklaştığı, Trump Towers’daki Boğaz manzaralı üç odalı bir dairenin 1.69 milyon dolara satışa çıkarıldığı yer aldı.

Financial Times, yerli alıcıların İstanbul’daki konut piyasasındaki yükselişinde hayati rol aldığına dikkat çekerek, İstanbul’da son 10 yılda inşa edilen konutların yarısının “yatırım” için alındığı tahminlerine yer verdi.

İstanbul’daki lüks konut piyasasının da ele alındığı haberde, bileşenleri çoğu dolar bazında fiyatlandırıldığı, Knigh Frank ana konut endeksinin 2016 yılının başından bu yana düşmekte olduğunu, geçen yılda düşüşün yüzde 8,4’e bulduğunu, bu durumun da büyük ölçüde TL’nin değer kaybından kaynaklandığı belirtildi.

Zengin Türklerin yurtdışı emlak alımında başta Portekiz olmak üzere AB ülkelerine ilgi gösterdiği ifade edilen haberinin son bölümünde yabancı alıcılara yönelik vergi avantajları ve Türk vatandaşlığı gibi teşvikler sıralandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz