2 Mayıs 2024 Perşembe
Ana SayfaGündem HaberleriTürkbeleni Mesire Alanının Temeli Atılıyor

Türkbeleni Mesire Alanının Temeli Atılıyor

Manavgat Türkbeleni projesinin temeli bugün atılıyor. Proje tamamlandığında Manavgat 350 dönümlük mesire alanına kavuşmuş olacak…

Antalya Büyükşehir Belediyesi şirketi ANTEPE A.Ş. tarafından hazırlanan proje ile Manavgat, Türkiye’nin en güzel kent parklarından birini kazanıyor. 350 dönümlük Türkbeleni Mesire Alanı 30 milyon 480 bin TL bedelle ihale edildi. İhalesi tamamlanan projenin temeli bugün Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in katılacağı törenle atılıyor.

Türkbeleni’nde tek bir ağacın bile kesilmeden hayata geçirileceği proje kapsamında 2013’teki yangında zarar gören bölgeye 2 bin 500 ağaç daha dikilecek. Türkbeleni projesindeki yapılar doğanın içinde kaybolacak şekilde ahşap ve traverten mermer malzemelerden hayata geçirilecek. Alan ortasındaki vadide üzerinde ahşap köprüler olan bin 350 metrekarelik yapay gölet, ormanın içine ise gençler ve çocuklar için 2 bin metrekarelik alanda adrenalin ve macera parkı yaşama geçirilecek.

Proje kapsamında aynı zamanda konferans salonu, ASMEK merkezi ve laboratuvarın bulunacağı Gençlik Merkezi de yer alacak. Türkbeleni mesire alanında 2 bin kişilik amfi tiyatro, seyir terası, açık sergi alanı, restoran meydanında 4 yeme içme ünitesi, çeşmeler, çocuk oyun alanları, yürüyüş patikaları, koşu parkurları, doğal gezinti köprüleri, büfeler, spor tesisleri, ibadethane, flora ve fauna tanıtım alanı, 5 adet açık otopark ve 250 araçlık kapalı otopark da bulunacak.

Türkbeleni Mesire Alanı’nın en yüksek noktasında 60 metrelik bayrak direği ile Türk Bayrağı göndere çekilecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz