7 Mayıs 2024 Salı
Ana SayfaGündem HaberleriTürk Ytong'dan Dilovası'na 50 Milyon Euro'luk Yatırım

Türk Ytong’dan Dilovası’na 50 Milyon Euro’luk Yatırım

Türk Ytong 6. tesisini 50 milyon euro yatırımla Kocaeli Dilovası’nda yaşama geçiriyor. Temeli atılan fabrikanın 2018 yılında faaliyete geçmesi planlanıyor…

Türkiye’deki ilk fabrikasını 1963 yılında Pendik’te kuran Türk Ytong dünyanın en büyük ve en modern fabrikası olacak 6. tesisini 50 milyon euro yatırımla Kocaeli Dilovası’nda hayata geçiriyor.

Türk Ytong yeni fabrikasının temelini Türk Ytong Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar ve Yönetim Kurulu Üyelerinin ev sahipliğinde gerçekleşen törenle 12 Haziran Pazartesi attı. Törene Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Yrd Zekeriya Özak, Dilovası Kaymakamı Mustafa Asım Alkan, Kocaeli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Naim Çiler, Kocaeli Ticaret Odası Meclis Başkanı Hasan Tahsin Tuğrul ve çok sayıda davetli katıldı.

Ytong Dilovası Tesisi, Türkiye’nin büyümesine katma değer sağlayacak
Türk Ytong Dilovası Tesisi temel atma töreninde konuşan Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu; ‘Türkiye 2017’nin ilk çeyreğinde net % 5 büyüdü. 2017 sonu için hedefimiz büyümeyi yüzde 5’in çok üstünde bir rakamla tamamlamak. Bu nedenle, Türkiye’nin büyümesine Türk Ytong’un yeni yatırımı ile verdiği destek çok önemli. Türk Ytong Dilovası tesisleri 100 kişiyi doğrudan, 250 kişiye dolaylı, toplamda 350 kişiye iş imkanı sağlanacak. 54 yıldır Türkiye’nin büyümesine vermiş oldukları katkılardan dolayı Türk Ytong ailesini kutluyorum. Sadece Türkiye değil dünya ölçeğinde iddialı bir yatırım olan Ytong Dilovası tesisinin ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum’dedi.

Üretim kapasitesi artıyor
Törende konuşan Türk Ytong Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar, 2018 yılında faaliyete geçmesi hedeflenen Dilovası tesisleri ile kapasite artırımına gideceklerini belirtti: “Türk Ytong olarak ağırlıklı üretimimizi 1963’ten bu yana Pendik fabrikamızda sürdürdük. Ancak son yıllarda Türkiye ekonomisinin lokomotifi haline gelen inşaat sektörü yapı malzemelerinde kapasite artırımı fırsatı yarattı. Bu nedenle Kocaeli-Dilovası bölgesinde 500 bin metreküp kapasiteli yeni fabrikamızı kurmak için düğmeye bastık. 50 milyon Euro yatırımla devreye alacağımız Dilovası fabrikamızı, 55. Yılımızı kutlayacağımız 2018 yılının ikinci yarısında açmayı hedefliyoruz. Hem teknolojisi hem de kapasitesiyle Türkiye’de gazbeton endüstrisini çok daha ileri bir seviyeye taşıyacak bu fabrika ile donatılı ürün kapasitemizi de ikiye katlayacağız…”

Liderlik bayrağı ikinci 50 yılda da Türk Ytong’un elinde
Piyasalardaki günden güne gelişen olumlu atmosferin yapı sektörünü kısa sürede hareketlendirdiğine değinen Hinginar: “Gerek ülkemizin birlik ve bütünlüğü, gerekse ekonomi açısından olumsuz bir dönemi geride bıraktık. Mayıs ayı itibariyle mevcut inşaat işlerinde geçen yıla göre 7,2 puanlık bir sıçrama söz konusu. Keza konut satışlarında da geçen yıla göre yaklaşık yüzde 7,6 artış kaydedildi.* Bu veriler ışığında inşaat sektörünün 2017 yılında da Türkiye ekonomisinin taşıyıcı kolonu olacağını söylemek mümkün. Türk Ytong olarak biz de yatırım planlarımıza ve yeni ürün çalışmalarımıza aynı tempo ile devam edeceğiz; gerek Türkiye’de gerekse dünyadaki liderliğimizi sürdüreceğiz. Türkiye’de bugüne kadar ürettiğimiz 24 milyon m³ malzeme ile yaklaşık 1 milyon 700 bin konut üretildi ve bu konutlarda Ytong ile elde edilen ısı yalıtımı ile de ülkemize 10 milyar doları aşan yakıt tasarrufu sağlandı. Son 20 yılda Türkiye’de sağladığımız büyüme ve kurduğumuz fabrikalarla hem Türk mühendisliğinin hem de Türk işletmeciliğinin başarısını da tescil etmiş bulunuyoruz. Kurduğumuz son Çatalca fabrikası ve burada kuracağımız 6 ncı fabrikamız dünyanın en modern ve yeşil sertifikalı fabrikaları olarak göğsümüzü kabartmaktadır.” dedi.

İkinci ‘Yeşil Fabrika’ Dilovası’nda
Geçtiğimiz yıl dünyanın ilk ‘Yeşil Ytong Fabrikası’nı Çatalca’da devreye alan Türk Ytong, Dilovası’nda temelini attığı yeni tesisini de Yeşil Bina kriterlerine uygun olarak inşa edecek. En ileri teknoloji ve mühendislik birikimlerinin kullanılacağı tesiste tasarım ve inşaat süreci uluslararası ölçme ve değerlendirme metodolojisi ‘BREEAM Kriterleri’ne uygun olarak gerçekleştirilecek, çevre ve insan sağlığını korumaya yönelik birçok unsurun yanı sıra; enerji ve su verimliliği gibi konulardaki uygulamalar ile işletme giderlerinin en az indirgenmesi hedeflenecek.

350 kişi istihdam edilecek
İstihdam performansı ve bünyesindeki eğitim birimleri ile bölgeye katkı sağlayacak olan Türk Ytong Dilovası tesislerinde tam zamanlı 100, ek olarak da 250 personel istihdam edilecek. Fabrika bünyesinde kurulacak olan Ytong AR-GE Merkezi’nde 20 mühendis ve teknik personel yeni ürün ve projeler için çalışacak. Yılda 3.000 öğrenciye ulaşan, 1.200 ustaya eğitim veren Ytong Akademi ise Dilovası Fabrikası’nda açılacak yeni merkezinde eğitim çalışmalarına devam edecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz