27 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaGündem HaberleriTünektepe Projesine Büyükşehir Meclisi'nden Onay

Tünektepe Projesine Büyükşehir Meclisi’nden Onay

Daha önce teleferik kısmı hizmete giren Tünektepe projesinin turistik tesis ve restoran projesine de Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden onay çıktı…

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi Tünektepe projesi için onay verdi. Daha önce teleferik kısmı açılan Tünektepe projesinin yapılması planlanan 30 odalı turistik tesis ve 240 kişi kapasiteli restoran projesi de meclis tarafından onaylandı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “Tünektepe Özel İdare döneminden Büyükşehir Belediyemize intikal etmiş bir alan. Burada bir dünya projesi diye ifade ettiğimiz, Antalya’ya değer katacak önemli bir tesis projemiz var. Bununla ilgili süremiz çok az kalmıştı. Bir yatırım yapılabilecek kadar süre kalmamıştı. Sürenin 30 seneye uzatılması hususunda Orman Bakanlığı’mız ve Başbakanlık dahil 6 kurumla çok uzun bir bürokratik süreci tamamladık. En sonunda Sayın Başbakanımızın da izni ve imzasıyla Tünektepe’nin Büyükşehir Belediyesi’ne tahsisi veya ihale yoluyla kullandırılması hususu onaylandı” dedi.

Başkan Türel, “Plan süreçleri ile ilgili tüm Bakanlıklardan onaylarımız tamam. Planlamamız bitti. Artık ihale hazırlıklarımız başladı” diye konuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz