28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaGündem HaberleriTrabzon'a Mobilya Kent projesi geliyor!

Trabzon’a Mobilya Kent projesi geliyor!

MOBİAD Başkanı Bektaş, dünyadaki mobilya sektörünü incelemek için fuarların çok önemli olduğuna dikkat çekti. Bektaş, Trabzon’a 2 bin kişinin istihdam edeceği 300 milyonluk mobilya kent projesinin hayata geçeceğini söyledi.

MOBİAD Trabzon ekibi ve İhracatçılar Birliği temsilcilerinden oluşan 28 kişilik ekip, mobilya fuarına katılmak için Almanya’ya gitti. MOBİAD Başkanı Alper Bektaş yaptığı açıklamada hem fuarların önemini anlattı hem de Trabzon’da kurulacak olan Mobilya Kent ile ilgili açıklamalarda bulundu. MOBİAD Başkanı Bektaş, dünyadaki mobilya sektörünü incelemek için fuarların çok önemli olduğuna dikkat çekerek, “MOBİAD olarak sektörümüzdeki yenilikleri ve gelişmeleri tüm dünya ülkelerinden mobilya sektör bileşenlerinin buluştuğu fuarı incelemek üzerine Almanya Köln şehrinde gerçekleştirilen İmm Colonge+Living Kitchenn 2017’ye katıldık. Bu etkinlikte şehrimiz ve ülkemiz adına görüşmeler ve ticari köprüler kurmayı hedefliyoruz.

YER ARAYIŞIMIZ SÜRÜYOR
Başkan Bektaş Trabzon’da gerçekleştirilecek olan Mobilya Kent için de önemli açıklamalarda bulundu. Yer arayışı içerisinde olduklarını ve kısa sürede yatırımı gerçekleştirmeyi planladıklarının altını çizen Başkan Bektaş, “Trabzon’da kurmak istediğimiz Mobilya kenti için Sayın bakanımız Süleyman Soylu’yu ziyaret etmiştik. Sonrasında Ak Parti Trabzon Başkanı Haydar Revi bey ve TOKİ Başkanımızla bir Kayseri ziyaretimiz oldu. Sağolsun sayın bakanımız da, Haydar Revi bey de, TOKİ Başkanı da, Büyükşehir Belediye Başkanımız da konuyu destekliyor. Mobilya kent projemiz Trabzon’u sektörel bir çekim merkezi haline getirecek. Yer fiyatları konusunda dikkatli davranıyoruz. Çünkü fiyatlar yükselirse esnaf arkadaşlarımıza yansıyacak. En uygun şekilde çözmek istiyoruz ki fiyatlara olumsuz olarak yansımasın. Peki orada ne olacak? 100’e yakın mağazanın olacağı içerisinde bir AVM’den bahsediyoruz.

Bu proje şehrin dinamiklerine olumlu yansıyacak ve katkı sağlayacak. Yer konusunda Arsin’de çalışmamız var. Bugünlerde onu sonuçlandıramazsak alternatif yer arayışına gireceğiz. Şunu söyleyebilirim. Mobilya kenti nereye giderse gitsin müşteri oraya gelecektir. Bunu biliyoruz. Yer çok önemli değil. Pazar oraya gelecektir… Yurt dışında da örneklerini gördük. Bir yurt dışı seyahatimizde yaklaşık 1 saatlik yola gittik ve bir AVM ziyaret ettik. Müthiş kalabalık vardı, insanları oraya çekmişti. Bunu hayata geçireceğiz. Yaklaşık olarak 2000 kişilik bir istihdam ve 300 milyonluk yatırımdan bahsediyoruz. Aslında bölgedeki arsa sahiplerinin destek olması gerekli. Devlet kadar vatandaşlar da bu projeye sahip çıkmalıdır” diye konuştu.

Taka

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz