18 Mayıs 2024 Cumartesi
Ana SayfaGündem HaberleriTorkam İnşaat Sefaköy'de E5 Meydan Projesine Başlıyor

Torkam İnşaat Sefaköy’de E5 Meydan Projesine Başlıyor

Torkam İnşaat ve Nar Kentsel Ortaklığı E5 Meydan projesine başlıyor. Proje Florya ile Sefaköy’ün kesişiminde E-5’in yanı başında yükseliyor…

Torkam İnşaat ve Nar Kentsel Ortaklığı, Florya ile Sefaköy’ün kesişim noktasında TOKİ’den gelir paylaşım modeliyle aldığı arsa üzerinde yeni projesine start veriyor.

900 milyon TL bedelle alınan arsa üzerinde yaşama geçirilen E5 Meydan projesi 20 bin 776 metrekare arsa üzerinde yükseliyor. Proje E-5’in yanı başında inşa ediliyor.

TOKİ Başkanı M.Ergün TURAN, E5 Otoyolu’nun yanında yer alan arazinin, Sefaköy Metrobüs durağı ile toplu ulaşım hattının kesiştiği noktada bulunduğunu belirtti. “Arsamızın ulaşım yollarına yakın olması, bölgenin çeşitliliği, alt yapısı tamamlanmış bölgede bulunması yatırımcılarımız için yeni bir fırsat sunacak.” diyen Turan, arsanın merkezi konumda olması nedeniyle ihaleye ilginin yoğun olduğunu söyledi.

Ergün Turan, arsanın yakınındaki üniversiteler ve yanındaki transfer merkezi nedeniyle bölgede yoğun yaya sirkülasyonu olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti: “Bu alan ticari kabiliyeti çok yüksek bir konumdadır. Arsa üzerinde geliştirilecek proje, yeni istihdam sağlayıp bölgemizin gelişimine katkı sağlayacaktır. Küçükçekmece Sefaköy’de bulunan 20 bin 776 metrekare Arsa Satış Karşılığı Gelir Paylaşımı modeliyle; üzerinde konut ve ticaret alanı projesi geliştirilecek, elde ettiği gelirin satışta belirlenen oranını da arsa payı olarak TOKİ’ ye verecek.” dedi.

DERELİ; “E5 MEYDAN PROJEMİZLE İŞ ve YAŞAM STANDARTLARINI ZİRVEYE TAŞIYACAĞIZ”

Sözleşmenin imzalanmasının ardından etüd ve proje çalışmalarına başladıklarını belirten Torkam İnşaat İcra Kurulu Başkanı Mahmut Dereli; “Söz konusu arsa İstanbul’ un en değerli lokasyonunda yer almaktadır. Florya, havalimanı, E5, Sefaköy bileşenlerini içinde barındıran proje alanı günlük 2 milyon kişilik yolcu kitlesiyle yüz yüze kalmaktadır. Çevresindeki Üniversite, Kaymakamlık, kamu ve özel sektör binalarının yanı sıra proje, heyecan verici bir noktada yer alıyor. Bölgede ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü Metro ve havaray çalışmaları var. Lokasyon avantajı sağlayan projemiz tüm ulaşım akslarının ve kentsel olanakların yanı başında konumlanıyor. E 5 Meydan projemizle iş ve yaşam standartlarını zirveye taşımayı amaçlıyoruz” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz