17 Mayıs 2024 Cuma
Ana SayfaDiğerTOKİTOKİ'nin Diyarbakır projelerinin toplu açılışı yapıldı!

TOKİ’nin Diyarbakır projelerinin toplu açılışı yapıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır’da Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından tamamlanan konut ve sosyal tesislerin de yer aldığı toplu açılışları gerçekleştirdi.

TOKİ Başkanı M. Ergün TURAN’ın da katıldığı programda, toplam yatırım bedeli yaklaşık 180 milyon TL olan; Diyarbakır Kayapınar, Üçkuyu’da 795 konut, 2 ticaret merkezi, 2 cami ile Sur İçkale’de kültürel peyzaj alanı uygulamalarının açılış törenleri yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Diyarbakır’da inşaatı tamamlanıp teslim edilen konut 11 bin sayısına ulaştı. Diyarbakır Stadyumu da İnşallah ağustos ayında hizmete girecek” dedi.

Şu ana kadar 3 bin 695 bağımsız birimin yıkımı ve enkaz kaldırma işlemlerinin tamamlandığının, bölgenin alt yapısının baştan sona yenilendiğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır’da 676 trilyon liralık kamu ve özel sektör yatırımlarının toplu açılışını yapacaklarını bildirdi.

Törende TOKİ tarafından uygulaması gerçekleştirilen “İçkale Vadisi Kentsel Tasarım ve Peyzaj Projesi”nin de açılışı gerçekleştirildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz