26 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaGündem HaberleriTOKİ'den 26 ilde ucuz konut satışları için tarih verildi!

TOKİ’den 26 ilde ucuz konut satışları için tarih verildi!

TOKİ ihtiyaç sahibi olan vatandaşları ev sahibi yapmak için çalışmalarına devam ediyor. TOKİ’den yapılan açıklamada, Ankara, İstanbul, Erzurum, Adana ve toplam 26 ilde ucuz konut satışları için tarih verildiği kaydedildi.

TOKİ tarafından başlatılan yeni proje kapsamında tam olarak yapılacak olan bu projeler 26 şehri de kapsıyor.

TOKİ’DEN 26 İLDE KONUT PROJESİ
karar.com’da yer alan habere göre; TOKİ’nin yaptığı son duyuru doğrultusunda 26 ilde satışa çıkacak 132 konutun detayları belirtildi. Buna göre; Batman 1 konut, Çorum 2 konut, Elazığ 1 konut, Erzurum 3 konut, Gümüşhane 6 konut, Adana 2 konut, Afyonkarahisar 1 konut, Ankara 28 konut, Aydın 7 konut, Balıkesir 1 konut, Kayseri 1 konut, Kırıkkale 7 konut, Konya 1 konut, Rize 3 konut, Samsun 38 konut, Hakkari 1 konut, İstanbul 2 konut, İzmir 2 konut, Karaman 2 konut, Kars 1 konut, Tunceli 1 konut, Van 2 konut, Yozgat 1 konut, Siirt 9 konut, Sivas 2 konut satışı yapılacağı açıklandı.

Satışlar 7 Şubat 2024 Çarşamba günü saat 10:30’da Bilkent Otel ve Konferans Merkezi Çankaya Ankara ile TOKİ İstanbul Hizmet Binası Küçükçekmece İstanbul’da açık artırma usulü ile gerçekleştirilecek. İnternetten açık artırmaya katılmak isteyenler 8 Şubat 2024 Perşembe saat 10:30’da canlı açık artırmaya katılım sağlayabilecek. Ancak internetten açık artırmaya katılacak vatandaşların 6 Şubat Salı saat 10:30’a kadar kayıt yaptırması gerekiyor. TOKİ’nin tüm projelerinde olduğu gibi 26 ili kapsayan bu projesinde de yüzde 25 peşinat ve 72 ay vade imkanı sunuluyor.

TOKİ MANTIĞI NEDİR?
TOKİ’den ev almak için TOKİ kredi çekmeden, bankaya faiz ile borçlanmadan ev alma imkanı veriyor. Buna göre, satışa sunduğu konutlar ise benzer özelliklere sahip evlere oranla daha uygun miktara satışa sunulan bu konutlardan yararlanmaları da sağlanmaktadır.

TOKİ NE ZAMAN VE NEDEN KURULDU?
Ülkemizin yaşadığı hızlı nüfus artışı ve hızlı kentleşme sebebiyle oluşan konut ve kentleşme sorunlarının çözülmesi ve üretimin artırılarak işsizliğin azaltılması amacıyla, 1981 yılında Genel İdare dışında Toplu Konut ve Kamu Ortaklığı İdaresi Başkanlığı kurulmuştur.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz