27 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaGüncel Emlak HaberleriTOKİ Sosyal Konut Projesi’nin arsa başvuruları başladı!

TOKİ Sosyal Konut Projesi’nin arsa başvuruları başladı!

Cumhuriyet tarihinin en büyük TOKİ sosyal konut hamlesi ‘İlk Evim İlk İşyerim’ projesinde önemli bir etabın daha startı verildi.

Son dakika haberi…TOKİ Sosyal Konut Projesi’nin ikinci ayağını oluşturan arsa satışları için başvurular başladı. 81 ilde evi olmayan vatandaşın kira öder gibi ev sahibi olmasını sağlayacak proje kapsamında yer alan arsalar için başvuru süreci başladı. Türkiye’nin çeşitli illerinde 60 milyon metrekarelik alanda 100 bin konut imarlı arsa ve 28 ilde 10 bin işyeri olan sanayi tesisi yer alıyor.

Başvuru süresi 7 Kasım’a kadar devam edecek. Konutlara başvurular ise 5 milyona ulaşmış durumda. İlt etapta 100 bin arsa ve 10 bin işyeri, 5 yılda 250 bin arsa ve 50 bin işyeri yapılması planlanıyordu. Gelen yoğun ilgi sonrası arsa sayısında artışa gidildi.

Müjdeyi paylaşan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 1 milyon arsanın dar gelirli vatandaşa uygun fiyat ve ödeme şartı ile satılacağını söyledi. Proje kapsamında iki çeşit arsa yer alıyor. Müstakil konutların yapılacağı arsalar 350 ila 500 metrekare büyüklükte olacak. Buraya yapılacak konutların büyüklükleri ise 105 ila 150 metrekare arasında değişecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz