19 Mayıs 2024 Pazar
Ana SayfaGündem HaberleriTOKİ SİLİVRİ KONUTLARINA 20 BİN 785 BAŞVURU GELDİ!

TOKİ SİLİVRİ KONUTLARINA 20 BİN 785 BAŞVURU GELDİ!

TOKİ’nin İstanbul Silivri’de satışa sunduğu konutlara başvurular tamamlandı. Bin 356 konuta 20 bin 785 başvuru yapıldı.

İstanbul Silivri’de TOKİ’nin dar ve orta gelirli vatandaşlara dönük üretimine başladığı bin 356 konuta 20 bin 785 kişi başvurdu. Vatandaşların konutlara gösterdiği yoğun ilgiden memnun olduklarını dile getiren TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, “Sosyal konut ürettiğimiz için vatandaşlarımız kira öder gibi hatta daha düşük bir bedelle konut sahibi olabiliyor. Türkiye’nin her yerinde 5-10 katı taleple karşılaşıyoruz. Bir yerde 300 konut yapıyorsak 3 bin talep geliyor” açıklamasında bulundu.

SOSYAL KONUTLARA YOĞUN TALEP

Proje kapsamında 2+1 planındaki 934 konutun alt gelir grubundaki vatandaşlara, 3+1 planındaki 422 konut ise orta gelirlilere sunulduğunu söyleyen Turan, alt gelir grubundaki konutlara 17 bin 1, orta gelir grubundaki konutlara ise 3 bin 638 başvuru geldiğini aktardı. Turan, “Bizim konut ürettiğimiz alt ve orta gelir grubu vatandaşlarımızdan yoğun bir talep geliyor” diye konuştu.

Konut sahiplerinin 11-12 Temmuz 2018 tarihlerinde noter huzurunda yapılacak kura töreniyle belirleneceğini söyleyen Turan, kura çekimi sonrası konut sahibi olamayan vatandaşların başvuru bedellerinin 18 Temmuz 2018 tarihinden itibaren iade edeceği bilgisini verdi.

“TOKİ, SOSYAL DEVLETİN BİR YANSIMASI”

İdare’nin, sosyal devletin bir yansıması olduğunun altını çizen Turan, “Sosyal devletin en önemli yansıması vatandaşın barınma ihtiyacını karşılamasıdır. İdare olarak bunu gerçekleştiriyoruz” ifadelerini kullandı. Öncelikli hedeflerinin dar ve orta gelirli vatandaşları, bugüne kadar hiç konut sahibi olmayan, konut almakta zorlanan vatandaşları kira öder gibi konut sahibi yapmak olduğunu söyleyen Turan, konut üretimlerine ve hedeflerine dair şöyle konuştu:

“837 BİN KONUT ÜRETTİK”

“2002 yılında başlayan güçlü hükümet ve siyasi istikrarın katkısıyla TOKİ, insanımızın en temel gereksinimi olan barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla 2002 yılından bugüne kadar 837 bin konut inşa etti. TOKİ olarak, vatandaşlarımızın en temel gereksinimi olan barınma ihtiyacını karşılamak için 2023 hedefimizi 1 milyon 200 bin konuta çıkardık.”

İdare olarak 2023 hedeflerine ulaşacaklarını belirten Turan, 2015 yılının sonunda kısa, orta ve uzun vadeli hedeflerini belirlediklerini anlattı. 2016 yılında 64 bin 229 sosyal konut üretimini gerçekleştirdiklerini ve 2017 yılında 60 bin sosyal konut inşa ettiklerini belirten Turan, “2018 yılında da 60 bin sosyal konut inşa etmeyi hedefliyoruz. Yıl sonuna kadar hedeflediğimiz rakama ulaşacağız” açıklamasında bulundu.

YATAY MİMARİ, MAHALLE KÜLTÜRÜ VE MUTLAK KALİTE

“2023 giden yol haritamızdaki en önemli unsurlardan biri de başta kadim şehirlerimiz olmak üzere tüm projelerimizde dikey değil yatay bir yapılaşma olacaktır” diyen TOKİ Başkanı, Türkiye şehirlerini 2023 Türkiye’sine hazırladıklarını dile getirdi.

Geleneksel yaşam kültürünün modern şehirlerde hayat bulması için sosyal ihtiyaçlara cevap veren mahalle kültürünün oluşmasına imkân tanıyan projeler ürettiklerini ve temel üretim disiplinleri arasına “Mutlak Kalite” yaklaşımını da eklediklerini söyleyen Turan, “Kalitesi ve nitelikleri artırılmış sosyal konut üretimi İdaremizin öncelik sıralamasında birinci sıradadır. Kalite kavramını, TOKİ olarak 2023 vizyonuna ulaşabilmemizin temel koşulu olarak kabul ediyoruz” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz