20 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaGündem HaberleriTOKİ konut, arsa ve işyeri kura çekimi ne zaman?

TOKİ konut, arsa ve işyeri kura çekimi ne zaman?

81 ilde gerçekleştirilecek yüzyılın en büyük TOKİ sosyal konut projesi başvuruları devam ediyor. TOKİ konut, arsa ve işyeri kura çekimi ne zaman?

TOKİ kura sonuçları gündemdeki yerini koruyor. Dar gelirli vatandaşları uygun fiyata ev, arsa ve işyeri sahibi yapmayı amaçlayan dev proje için başvurular devam ediyor. Bilindiği üzere konut, arsa ve işyeri sahipleri, noter huzurunda gerçekleştirilecek kura çekilişi sonucunda belirlenecek. Bu kapsamda başvuruda bulunan vatandaşlar, kura çekimi tarihlerini merak ediyor. Yoğun bir şekilde araştırılan TOKİ kura sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu nihayet yanıt buldu. TOKİ Başkanı Ömer Bulut, kura çekilişinin dijital ortamda gerçekleşeceğini belirterek Kasım ayını işaret etti. Peki, TOKİ kura çekimi ne zaman yapılacak, başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte e-Devlet ile 2022 İstanbul, İzmir, Ankara TOKİ başvuru sonuçları sorgulama ekranı ve tüm detaylar.

A Para ekranlarında konuşan Toplu Konut İdaresi Başkanı (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut, konu ile ilgili olarak şunları kaydetti:

Şu ana kadar projeye 7.5 milyon başvuru oldu. Başvuru bedelleri kuralar çekildikten sonra iade edilecek.

Evi olanlar konut ve arsaya başvuramaz.

31 Ekim’den sonraki ilk haftada kura çekimleri başlayacak.

Taksit ödemelerinde ihtiyaç olursa devlet yardımcı olur. Taksit ve ödeme konusunda dünya genelinde bir ekonomik sıkıntı yaşanırsa devlet önlem alacaktır.

Arnavutköy TOKİ projesinde ihaleler sürüyor. Projelerdeki ihalelerin yarısı tamamlanmış durumda.

TOKİ KURA SONUÇLARI İÇİN GERİ SAYIM!
TOKİ Başkanı Ömer Bulut, geçtiğimiz günlerde 81 ilde gerçekleştirilecek TOKİ sosyal konut projesinin detaylarını canlı yayında açıklamıştı. Bulut, açıklamasında TOKİ kura çekimi ile ilgili olarak şu ifadelere yer vermişti:

“608 bin lira en düşük fiyat. Tabi bu fiyata mal etmeyeceğiz. Cumhurbaşkanımız yüzde 40 indirimli olanı tercih etti. Önce konut başvurularını alıyoruz. Başvuru aldıktan sonra illere göre noter huzurunda kuraları seçeceğiz.

Projeler belli olduktan, temeli atıldıktan sonra sözleşme imzalanıp ödeme yapılacak. Başvurusu toplanacak konutların ihalesi yapıldıktan sonra şerefiyeli satış fiyatları belirlenecek olup, başvuru sahipleri arasında “Hak Sahibi Belirleme” kurası çekilecektir.”

Satışa sunulan konutlar için kura çekilişi yapılması halinde kura yeri ve saati İdarenin web sayfasında duyurulacaktır.

KURA ÇEKİMİ 2023 MART AYINDA SONLANACAK!
Öte yandan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, katıldığı bir canlı yayın programında konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“81 ilimizde ayrı ayrı kuralarımızı noter huzurunda çekeceğiz. Dijital ortamda bu kuralar yayınlanacak. Vatandaşlarımızın gözleri önünde kuralar çekilecek ve hak sahipleri belirlenecek.”

Bakan Kurum 2022’nin kasım ayında etap etap başlayacak kura çekiminin 2023 mart ayında tamamen sonlanacağını duyurdu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz