29 Mart 2024 Cuma
Ana SayfaGündem HaberleriTOKİ indirim kampanyasına ilgi büyük!

TOKİ indirim kampanyasına ilgi büyük!

Yüzde 24 indirim kampanyasına 11 günde katılan vatandaşların yüzde 95’i, 217 milyon liralık borçlarını “yastık altı” diye tabir edilen kişisel tasarruflar ile kapattı. Kampanyadan yararlanan 4 bin 955 konut ve iş yer alıcısı, borçlarını kapatarak tapularını almaya hak kazandı.

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından uygulanan yüzde 24 indirim kampanyasına ilk 11 günde katılan vatandaşların yüzde 95’i, 217 milyon liralık borçlarını “yastık altı” diye tabir edilen kişisel tasarruflar ile kapattı.

TOKİ’den yapılan açıklamaya göre, 11 günde 4 bin 955 konut ve iş yer alıcısı, 212 milyon 35 bin liralık borçlarını kapatarak tapularını almaya hak kazandı. Ayrıca, borcunun belli bir kısmını ödeyen 527 kişi de 16 milyon 455 bin liralık borç kapatarak, yüzde 24 indirim kampanyasından yararlandı.

Kısmi ödeme yapan vatandaşlar ile kampanyadan bu süreçte toplam 5 bin 482 vatandaş yararlandı. Toplam 228 milyon 490 bin liralık borcun 217 milyon lirası “yastık altı” diye tabir edilen kişisel tasarruflarla kapatıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TOKİ Başkanı Ergün Turan, vatandaşların yüzde 24 indirimle borçlarını kapatıp tapularını almaya hak kazandığını belirtti.

Ergün, şu değerlendirmelerde bulundu: “Kampanyamızdan ilk 11 günde yararlanan vatandaşlarımızın yüze 95’i, borcunu ‘yastık altı’ diye tabir ettiğimiz kişisel tasarrufları ile kapattı. Bizim politikamız gereği muhatap olduğumuz kitle, dar gelirli ya da orta sahip aile ve bireylerdir. Bu kesimin en rahat ve en kolay ödeme yapabilmeleri için sürekli kampanyalar düzenliyoruz. Gerek katılım oranı gerekse kredi kullanmadan ödeme yapılan oran bizleri sevindirdi. Kredi kullanılmadan tasarruf ile gelen ekonomiye kazandırıldı.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz