16 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaGündem HaberleriTOKİ İndirim Kampanyası Bugün Başladı!

TOKİ İndirim Kampanyası Bugün Başladı!

TOKİ tarafından bu yıl düzenlenen ikinci indirim kampanyası bugün başladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından konut ve iş yeri satın alan ve borçlarını erken ödeyip kapatmak isteyen vatandaşlar için indirim kampanyası düzenleniyor.

TOKİ, konut ve işyeri satın alan vatandaşlar için borçlarını erken ödeyip tapularını almak isteyen alıcılara bu yıl ikincisi düzenlenecek olan indirim kampanyasını bugün başladı.

Bu yıl ikincisinin düzenlendiği kampanyada peşin ödemelerde yüzde 22 oranında indirim yapılacak.

TOKİ’den konut ve iş yeri satın alan vatandaşlar için borçlarını peşin ödemek isteyenlere yüzde 22 oranında indirim yapılacak.

Ayrıca borçlarını peşin ödeyip borçlarının tamamını kapatamayacak vatandaşlar için borç bakiyesinin yüzde 25’inden az olmamakşartıyla yaptıkları ödemeler için yüzde 22 indirim kampanyasından yararlanacaklar.

TOKİ İndirim Kampanyası Tarihi Ne Zaman Bitecek?

TOKİ’nin yüzde 22 indirim kampanyası 23 Eylül-18 Ekim 2019 tarihleri arasında yapılacak.Kampanyadan yararlanmak isteyenler için son başvuru tarihi 18 Ekim 2019.

TOKİ’den konut ve işyeri satın alan vatandaşlar için kampanyanın son başvuru tarihinden sonra yapılacak borç kapatmalarında kampanyanın indirim oranlarından faydalanması mümkün olmayacak.

İndirim uygulaması kapsamına alınan projelerdeki konut ve iş yeri alıcılarının başvuru tarihi itibarıyla TOKİ’ye ödemekle yükümlü oldukları aidat, emlak vergisi gibi herhangi bir borcunun bulunmaması gerekiyor.

Kampanyadan, satışları 2018 yılı haziran ayı sonuna kadar gerçekleştirilmiş ve geri ödeme taksiti 2018 yılı haziran ayı sonuna kadar başlamış olan konut ve iş yerleri sahipleri yararlanacak. Taksit sayısı 12 ay ve daha az kalan projeler indirim kampanyasına dâhil edilmedi.

Kampanyadan faydalanmak isteyen konut ve iş yeri alıcıları, Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzalamış oldukları aracı bankalardan konut kredisi kullanabilecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz