19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaGündem HaberleriTOKİ evlerinin görüntüleri nasıl olacak? Sosyal konut görselleri!

TOKİ evlerinin görüntüleri nasıl olacak? Sosyal konut görselleri!

Dar gelirli binlerce vatandaşı kira öder gibi ev sahibi yapmak için kolları sıvayan hükümet, çalışmaları hızlandırdı.

250 bin konut için inşaatın yılbaşında başlaması planlanırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla tarih öne çekildi.

Ucuz evlerin son durumu, proje başlangıç tarihi ve evlerin yapılacağı illerle ilgili önemli bilgiler paylaşıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ tarafından hakkındaki birçok soru işareti cevaplanan TOKİ 250 bin sosyal konut projesi ile ilgili bir önemli detay daha belli oldu.

TOKİ evleri ne zaman başlayacak ve ne zaman teslim edilecek soruları da yanıtını buldu. Yüzyılın sosyal konut hamlesinde temeller, 25 Ekim 2022 tarihinde 17 ilde eş zamanlı olarak atılacak.

Dar gelirli binlerce vatandaşı kira öder gibi yuva sahibi yapacak evlerin hızla tamamlanarak teslim edilmesi planlanıyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 25 Ekim 2022 tarihinde yapılacak törenle 17 ilde eş zamanlı temel atılacağını ve 5 bin konutun yapımına başlayacaklarını dile getirdi.

Projenin temelleri Ankara, Afyonkarahisar, Amasya, Aydın, Bolu, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Kahramanmaraş, Kırşehir, Konya, Manisa, Muğla, Tunceli, Uşak, Yozgat ve Zonguldak’ta atılacak ve böylece 5 bin konutun yapımına başlanacak.

Bakanlık tarafından projeyle ilgili yeni görseller de paylaşıldı. İşte il il TOKİ sosyal konut projesi daire görüntüleri;

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz