27 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaGündem HaberleriTOKİ, Diyarbakır’a 277 Konut Yapacak

TOKİ, Diyarbakır’a 277 Konut Yapacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Diyarbakır’ın Yenişehir İlçesinde 277 yeni konut yapılacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Diyarbakır’ın Yenişehir İlçesi Üçkuyu Mahallesi 1’nci etapta inşa edilecek 277 konutun ihalesi yapıldı.

TOKİ tarafından yapılacak projede bulunan 14 dükkanlı ticaret merkezi ve cami inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi işleri de ihalede yer alıyor.

Yeni dönemde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu şehircilik kriterleri doğrultusunda yardımlaşmayı canlı tutacak mahalle kültüründe projeler inşa etmeye başlayan TOKİ, yatay mimariden ödün vermeden projeler geliştiriyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Diyarbakır’ın Yenişehir İlçesi Üçkuyu Mahallesi 1’nci etapta inşa edilecek projede konut blokları zemin+4 kat yüksekliğinde olacak.Projede bulunan konutlar 217 adet 2+1, 60 adet ise 3+1 nitelikli konutlardan oluşuyor.

Projede; zemin kat seviyesinde taş kaplamalar, dış cephelerde kabartmalı duvar süslemeleri kullanıldı.

Diyarbakır’a yeni bir değer kazandıran Yenişehir Üçkuyu projesinde bahçe alanı, parkı, peyzajı, oyun ve spor alanları ile nitelikli sosyal çevre imkanı sunan kaliteli ve güvenli bir yaşam alanı oluşturuldu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz